Se schimbă legea! Ce categorie de șoferi români ar putea fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere

Șoferii ar putea să fie nevoiți să susțină un alt examen pentru a putea conduce autoturismele pe care le dețin. Europarlamentarul francez Karima Delli își dorește să introducă un nou permis pentru conducerea SUV-urilor, scrie adevărul.ro.

Ce categorii de șoferi ar trebui să obțină un alt tip de permis de conducere Foto: Shutterstock
Ce categorii de șoferi ar trebui să obțină un alt tip de permis de conducere Foto: Shutterstock

Proprietarii de SUV, posibil să susțină un alt examen

SUV-urile au fost, în ultima vreme, o țintă a militanților pentru climă din cauza poluării și a celor care militează pentru siguranța rutieră din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni și bicicliști. 

„Vehiculele nu numai că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, dar în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave”, a scris eurodeputatul.

Mai mult decât atât, „permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturismele și camionetele nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a mai argumentat Karima Delli.

Cum s-ar putea obține permisul de conducere categoria B+

Așadar, Karima Delli își dorește un nou permis de conducere categoria B+, care ar urma să se aplice mașinilor și camionetelor care cântăresc mai mult de 1,8 tone. Șoferii ar urma să îl obțină doar după o perioadă de probă de 2 ani cu un permis B normal, și doar de la vârsta de 21 de ani. 

Acest lucru i-ar obliga pe șoferii SUV-urilor grele populare, precum Audi Q7, Volvo XC90 și BMW X5 să obțină un alt tip de permis de conducere. 

Sistem de permis de conducere bazat pe puncte la nivelul UE

Propunerea ei include, de asemenea, un sistem de permis de conducere bazat pe puncte la nivelul UE, care ar urmări infracțiunile rutiere și ar revoca sau suspenda permisele de la un anumit prag. Un astfel de sistem „are potențialul de a reduce numărul de accidente și decese pe drumurile noastre”, a scris parlamentarul. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
iarna in gradina jpg
image png
rujeola jpg
image png
1 mos nicolae legenda jpg jpeg
bicarbonat de sodiu jpg
brad de craciun pom de iarna shutterstock 770602372 jpg
prognoza meteo 7 ianuarie 2022 ninsori jpg