Se schimbă radical vremea în toată țara! Vin ploile și ninsorile

Se schimbă radical vremea la noi în țară. Finalul lunii martie a adus o răcire semnificativă a vremii. Mai exact, în partea de sud este frig și plouă iar la munte ninge.

Se schimbă radical vremea la noi în țară. Foto: Click.
Se schimbă radical vremea la noi în țară. Foto: Click.

Deși calendaristic a venit primăvara și temperaturile în primele trei săptămâni ale lunii martie au fost mai mari decât în perioadele similare din alți ani, există regiuni în țară unde astăzi s-a instalat iarna. De exemplu, în aceste momente, în județul Harghita, între Praid și Gheorgheni, se circulă în condiții de iarnă.

Unde vor fi răciri bruște

Se pare că în anumite zone ale țării ne lovim de răciri bruște, însă acestea nu sunt de lungă durată. În de partea de sud și în cea de est, dar și parțial în centrul teritoriului, se schimbă radical vremea.
În schimb, în regiunile vestice și nord-vestice vremea rămâne frumoasă, iar temperaturile sunt chiar mai ridicate decât este normal pentru această perioadă. Aici termometrele vor arăta 17-18 grade, sau chiar 19 grade în unele zone. 

Ploi și temperaturi scăzute în sud

În zona de sud și în sud-est apar nori de ploaie. Situația va persista până până seară, din acest motiv temperaturile vor fi mai scăzute decât au fost ieri. Maximele vor atinge cu greu 15-16 grade în zona Olteniei. În Muntenia și în Dobrogea nu vor fi mai mult de 13 grade Celsius.

Vremea o să-și revină rapid

Însă, nu trebuie să vă faceți griji. Meteorologii spun că este vorba despre un episod foarte scurt de răcire. Acesta se va resimți astăzi. Mâine, poimâine temperaturile vor crește. 

Așadar, mâine, termometrele se vor situa, la nivelul întregii țări, între 15 până la 20 grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în regiunile vestice, poate ușor mai scăzute pe litoral, 12-13 grade.

Vești bune la final de săptămână

Finalul de săptămână vine cu vești bune. Vineri vremea va deveni deosebit de caldă. Acest lucru înseamnă temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 de grade în multe zone precum: în Banat, Crișana, chiar și Maramureș.

În Muntenia, în Oltenia, în Moldovavor fi temperaturi de 20 de grade, iar precipitațiile vor fi doar astăzi.

De sâmbătă însă, sisteme frontale vor mai traversa teritoriul țării noastre, vor mai aduce schimbări și în aspectul termic. De altfel, din nou se va răci în weekend în jumătatea de nord a teritoriului”, a spus Alina Șerban la Antena 3 CNN.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net