Se schimbă vremea radical. Revin ninsorile în România!

Meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii. Avem parte de temperaturi în scădere, iar în Moldova și Transilvania va ninge și se va depune strat de zăpadă. Totodată, ploile își vor face apariția. 

Ninsorile revin în România Foto: Pexels
Ninsorile revin în România Foto: Pexels

Vremea se răcește 

Luni și marți, 18 și 19 martie, potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în scădere și se vor situa sub cele obișnuite pentru această perioadă. Meteorologii anunță că minimele vor fi negative, iar la munte, în Moldova și Transilvania va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

Vremea se vă răci treptat, iar cerul va fi temporar noros. Pe arii mai extinse, în Carpații Orientali și în estul celor Meridionali, vor predomina ninsorile, mai ales în cursul nopții și dimineții, iar stratul va înregistra creșteri, în special în Carpații Orientali, acolo unde ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de mâine.

Ninsori la munte 

În Carpații Occidentali și în vestul celor Meridionali se vor semnala precipitații pe arii mai restrânse, ninsoare în zonele înalte și trecător lapoviță sau ploaie sub 1500 m. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10 l/mp în masivele nordice și estice.

Vântul va prezenta intensificări temporare de 50-70 km/h în zonele înalte, viscolind trecător ninsoarea pe crestele Orientalilor. Temporar se va semnala ceață, asociată izolat și cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru perioada în care ne aflăm.

În schimb, vor fi ploi apropiate de normele pentru această perioadă, transmit meteorologii. Meteorologii au transmis prognoza pentru perioada 18 martie-15 martie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Vremea între 18 și 25 martie

Temperaturile vor fi în jurul mediilor specifice pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în restul țării se vor situa în general aproape de mediile normale.

Ce temperaturi se vor înregistra între 25 martie și 1 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât de obicei, în special în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale, cu un ușor deficit în zonele montane și în nord-estul țării.

Vremea între 1 și 15 aprilie 

Temperaturile medii vor fi puțin peste mediile specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale în toate regiunile.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât de obicei în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normale în întreaga țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net