Vremea rea lovește din nou România. În ce zone sunt anunțate ninsori puternice

Ultima actualizare:

În România, situația vremii se îmbunătățește considerabil după perioadele de temperaturi scăzute și ninsori în zonele montane. Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), a furnizat informații actualizate cu privire la prognoza meteo.

ANM transmite că la munte va ninge / foto: Pixabay
ANM transmite că la munte va ninge / foto: Pixabay

Începând de acest weekend, mai exact începând de sâmbătă, se așteaptă o creștere semnificativă a temperaturilor în întreaga țară, cu valori estimative cuprinse între 10°C și 17°C.

Cele mai ridicate temperaturi sunt anticipate în special în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra minime pozitive, variind în general între 8°C și 9°C, comparativ cu perioada recentă caracterizată de temperaturi mai scăzute.

În următoarele două zile va ploua în aproape toată țara

În următoarele două zile, se prognozează precipitații sub formă de ploi în majoritatea regiunilor țării, în special în timpul nopții și a zilei de mâine. Cantitățile de precipitații vor varia între 10 și 15 litri pe metru pătrat la nivel local, fiind posibile chiar depășiri de 25-30 de litri pe metru pătrat.

La altitudini mai mari de 1.200 de metri, se așteaptă precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu depunere de strat. În estul Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei, se prevăd trecător precipitații mixte.

Astăzi, temperatura maximă a atins doar 13°C, valoare cea mai ridicată înregistrată în partea de sud-vest a țării. În zonele precum Drobeta Turnu Severin, situată în partea de vest și sud-vest, temperaturile au fost mai ridicate, ajungând până la 10°C. În comparație, în zonele de est ale țării, precum Moldova, temperaturile nu au depășit 5°C, iar în Capitală au oscilat între 7°C și 8°C.

Cu toate acestea, începând cu săptămâna viitoare, se așteaptă revenirea unei mase de aer rece, mai ales în partea de centru-est a țării, ceea ce va determina scăderea temperaturilor, cu valori sub 10°C pentru temperaturile maxime. Aceste informații au fost comunicate de către Elena Mateescu, directorul ANM, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net