Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Român, sancționat pentru că a reparat 6 bănci. „Ajungeai la pușcărie dacă reparai drumul”

Ultima actualizare:

Pare un banc, dar e realitatea tristă. Un cetățean din Moldova Nouă a fost sancționat pentru că a reparat din proprie inițiativă șase bănci din centrul satului Moldovița. Omul a postat pe facebook fotografii cu mesele și băncile din centrul satului aflate într-o stare avansată de degradare și s-a hotărât să le repare din propria inițiativă. A revenit cu rezultatul, iar la scurt timp a primit în loc de felicitări din partea autorităților o sancțiune.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Facerea de bine

La începutul săptămânii, Ion Carpian, un român din Moldova Noua împărtășea pritenilor de pe rețeua socială facebook rezultatil muncii după ce, din prorie inițiativă, a reparat șase bănci și o masă din centrul satului Moldovița. Omul era relaxat și mulțumit de rezultatul muncii lui. Nici prin cap nu îi trecea ce urmma să se întâmple. În loc de felicitări, Ion Carpian a primit acasă o „surpriză”.

Omul a postat procesul-verbal din care reiese că Poliția Locală l-a sancționat cu avertisment pentru că „a reparat o bancă (n.r. șase bănci) din fața căminului cultural Moldovița fără a avea aprobarea serviciilor de specialitate din Primăria Orașului Moldova Nouă”.

La mențiuni, bărbatul a fost nevoit să scrie „Recunosc și regret fapta”.

„După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără sa cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Ion Carpian, care a menționat în procesul-verbal: „Recunosc și regret fapta”.

Primarul din Moldova Nouă, de care aparține satul Moldovița, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, relatează Adevărul.

„Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie”

Internauții s-au împărțit în două tabere. Unii au lăudat inițiativa românului, alții i-au transmis că a greșit.

„Nu e amendă, e doar avertisment.. .așa că nu mai fura curent aiurea... și normal că trebuia să ceri aprobare, doar e domeniu public.... Felicitări Poliției Locale”, a scris un comentator.

„Dacă s-au făcut hotărâri de consiliu local și votate pe genunchi fără a fi citite de cineva, polițiștii nu au nici o vină, cei care au votat asemenea hotărâri sunt vinovați, votăm legi dar habar nu avem ce votăm. Ei doar au pus în aplicare o Hotărâre a consiliului local, și dacă vă uitați în toate orașele sunt asemenea HCl nu ai voie sa intervii asupra domeniului public”, a comentat altcineva.

„Este evident în țara în care trăim! Pentru lucrarea care ați făcut-o, o firmă a pierdut niște bani și baronii puțină șpagă! Vă imaginați câtă lume (conectată la banul public) ați deranjat!?”, a intervenit altcineva în discuție.

„Ce cauți tu la Moldovița? Ce treabă ai tu să repari bănci și băncuțe? Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie”, a comentat un alt internaut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net