Anunțul ANM! Când vom avea parte de temperaturi de 20 de grade Celsius

Meteorologii au anunțat că începutul săptămânii viitoare vine cu ploi și chiar ninsori, la munte. De joi, însă vremea se încălzește, iar în sud-estul țării se vor înregistra temperaturi chiar și de 20 de grade Celsius. 

După un val de frig vom avea parte de mult soare Foto: Shutterstock
După un val de frig vom avea parte de mult soare Foto: Shutterstock

Când se vor înregistra 20 de grade Celsius 

Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius. În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă, deoarece valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână viitor să aducă chiar valori de 17-18 grade, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Antena3 CNN.ro.

Începutul săptămânii vine cu ploi și ninsori, la munte 

„Până atunci însă vorbim și de ploi locale, mai ales în partea de vest, centru-nord a țării, cu valori ale cantităților de precipitații cuprinse între 10-15 l/metru pătrat, iar la munte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.500 m precipitații mixte, adică lapovițe și ninsori.

În contextul în care întreaga lună februarie a fost caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru o lună februarie în țara noastră, la acest moment putem aprecia că înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic al unei luni februarie în țara noastră", a punctat directorul ANM.

Cele mai călduroase luni februarie 

„În condițiile în care, așa cum arată și cum am menționat datele până la sfârșitul ultimei luni din iarnă 2023-2024, este posibil ca luna februarie din acest an să înregistreze un nou record, ca fiind printre cele mai călduroase luni februarie din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră, ținând cont că în 2016, februarie a avut o abatere termică pozitivă de 5,7 grade Celsius", a concluzionat meteorologul. 

Cum va fi vremea în martie 

Meteorologii AccuWeather au arătat prognoza actualizată pentru martie 2024, iar vremea va fi destul de bizară în perioada următoare. Maximele vor fi de 17 grade, iar pe parcursul lunii vom avea parte și de ploi izolate.

În primele zile ale primăverii, maximele vor trece cu greu de 10 grade pe timpul zilei, iar noaptea vom avea temperaturile vor fi mult mai scăzute, chiar la limita înghețului. Prima zi din martie vine cu temperaturi negative de până la -3 grade Celsius în timpul nopții. Aceasta va fi o excepție în luna Mărțișorului.

Vremea între 4 - 24 martie 

În perioada 4 – 10 martie 2024, meteorologii au anunțat temperaturi moderate, între 10 și 13 grade Celsius, în București. Iar prognoza pentru săptămâna următoare, 11 – 17 martie, arată că vremea va fi mai călduroasă, temperaturile oscilând în jurul valorii de 14 grade Celsius.

În intervalul 18 – 24 martie 2024, meteorologii de la AccuWeather anticipează temperaturi mai ridicate, ajungând până la 15 grade Celsius. Luna martie se va încheia cu un weekend călduros, în care se așteaptă maxime de 16 grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net