Ciclonul din Marea Mediterană lovește România. Anunț de ultim moment din partea ANM

Vremea urmează să ne facă surprize neplăcute în perioada următoare! Se pare că ciclonul din Marea Mediterană urmează să ajungă și în țara noastră, iar directorul Administrației Naționale de Meteorologie a informat românii la ce se pot aștepta în perioada următoare de la vreme.

Se schimbă vremea în România / foto: Freepik
Se schimbă vremea în România / foto: Freepik

În ultimul timp ne-am bucurat de o vreme foarte frumoasă în țară, iar temperaturile din termometre au fost, practic, mai asemănătoare cu cele din primăvară decât cu normalul acestei perioade din an. Din păcate, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că lucrurile urmează să se schimbe.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit pe larg despre cum urmează să fie vremea în țara noastră.

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră”, a spus aceasta, conform sursei. Din păcate, începând de luni, lucrurile urmează să se schimbe.

Ce se întâmplă cu vremea în România

„De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16-17 grade Celsius.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1.700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15 - 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a mai precizat Elena Mateescu, conform sursei.

De asemenea, se pare că în Capitală avem noroc, deoarece vremea va rămâne caldă și luni. Odată cu orele amiezii vom avea cer înnorat și este posibil să ne confruntăm și cu ploi cu descărcări electrice. În privința temperaturii maxime, aceasta va ajunge în jurul valorii de 16 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net