Cum a reacționat un britanic atunci când a văzut prețurile restaurantelor din România: „Oamenii se pare că acceptă situația”

Un britanic care locuiește în Cluj a postat un mesaj dur pe rețelele de socializare. Motivul pentru nemulțumirea acestuia a fost un detaliu pe care probabil că deja mulți dintre noi l-am observat pe proprie piele: prețurile din restaurante sunt din ce în ce mai mari.

Aaron Roberts este un fotograf stabilit la Cluj / foto: Facebook
Aaron Roberts este un fotograf stabilit la Cluj / foto: Facebook

Poate că până acum și noi ne număram printre românii care luau masa la un restaurant, atunci când nu aveau nimic prin frigider. Din păcate, poate că deja am sesizat faptul că acest obicei a început să ne iasă complet din rutină, în ultima perioadă.

Prețurile de la restaurantele din țara noastră sunt din ce în ce mai mari. Iar aici nu vorbim despre vreun local de lux, cu stea Michelin, ci despre resturantele obișnuite, la care mergeam cu toții, ocazional. Aaron Roberts, un fotograf britanic stabilit la Cluj, a vorbit pe Facebook despre prețurile uriașe din țara noastră. Bărbatul a rămas șocat și spune că nu i se pare deloc normal ce se întâmplă în România.

„Oamenii sunt complici”

„Nu știu ce se întâmplă. Dar am intrat în Marty Eatery zilele trecute și am fost aproape dezamăgit de prețuri. M-am ridicat și am plecat, nu pentru că nu îmi permit, ci pentru că este total inacceptabil să plătesc astfel de prețuri și refuz să le accept”, scrie acesta în postarea de pe Facebook, conform sursei citate. De asemenea, el a mai spus că motivul pentru care problema persistă este faptul că oamenii plătesc oricum.

„Chiar scapă de sub control, dar oamenii sunt complici și lasă să se întâmple. Din perspectiva afacerii, de ce să ceară prețuri uriașe și să creeze o confuzie cu reducerile pentru a da impresii false despre ceea ce este „normal”, dacă oamenii plătesc oricum.

De asemenea, am observat o practică, cresc prețul produsului și apoi pun reducere. Dar până la urmă este același preț ca înainte de reducere”, a continuat britanicul. Acesta a mai menționat că problema a început să scape de sub control în ultimii 2 ani.

„Lucrurile stau așa în majoritatea localurilor. Peste tot, de circa doi ani prețurile au crescut de două sau chiar de trei ori, iar oamenii se pare că acceptă situația într-o resemnare de neînțeles!”, încheie britanicul mesajul postat, conform Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net