Trucul genial care ne asigură o carne fragedă și gustoasă. Bucătarii de top îl folosesc mereu
Carnea este, fără doar și poate, unul dintre alimentele cele mai comune, în preparatele românilor. Indiferent din care parte a țării venim, ori ce preferințe culinare avem, mai mult ca sigură că vom putea numi o mulțime de rețete pe care le îndrăgim și care conțin carne. Însă, știm cu toții că aceasta poate rămâne mult prea tare, după gătit. Din fericire, un truc ingenios ne poate scăpa de problemă.
Carnea este, de departe, unul dintre alimentele cele mai populare în bucătăria noastră. Nu contează de la ce animal provine, ori ce tip de carne este, cu siguranță există nenumărate rețete în România perfecte pentru chiar și cea mai obscură varietate de carne. Însă, o problemă de care ne-am lovit cu toții de-a lungul timpului este că friptura noastră, sau, în general, carnea, rămâne mult prea tare după ce o gătim!
Poate că ni s-a mai întâmplat să ne chinuim să mestecăm prima bucată dintr-o friptură, în timp ce prietenii noștri de la masă deja se apropie de desert. Ei bine, există un truc ingenios care ne poate scăpa de această problemă! Mai precis, tot ce trebuie să facem este să lăsăm carnea să se „înmoaie” într-un produs extrem de simplu: în lapte!
Cum frăgezim carnea în lapte
Laptele este o opțiune ingenioasă pentru a fărgezi carnea, deoarece spre deosebire de alte metode, aceasta nu va afecta gustul cărnii. Așa că dacă ne dorim o carne fragedă, dar ne temem că gustul mâncării va fi dat peste cap dacă o marinăm, laptele este varianta perfectă la care putem apela!
Mai precis, putem să lăsăm carnea aproximativ 2 ore în lapte, înainte de a începe să o pregătim. Desigur, acest timp este cel indicat pentru carnea de pui! În cazurile în care gătim porc, miel, vită, sau alt tip de carne ceva mai tare, este posibil să fie nevoie de mai mult timp de marinare. În unele cazuri, este posibil chiar să fie nevoie să lăsăm carnea și 10 ore în lapte, pentru ca aceasta să devină fragedă și gustoasă!