Trucul genial care ne asigură o carne fragedă și gustoasă. Bucătarii de top îl folosesc mereu

Carnea este, fără doar și poate, unul dintre alimentele cele mai comune, în preparatele românilor. Indiferent din care parte a țării venim, ori ce preferințe culinare avem, mai mult ca sigură că vom putea numi o mulțime de rețete pe care le îndrăgim și care conțin carne. Însă, știm cu toții că aceasta poate rămâne mult prea tare, după gătit. Din fericire, un truc ingenios ne poate scăpa de problemă.

Laptele poate fi perfect pentru a frăgezi carnea / foto: Shutterstock
Laptele poate fi perfect pentru a frăgezi carnea / foto: Shutterstock

Carnea este, de departe, unul dintre alimentele cele mai populare în bucătăria noastră. Nu contează de la ce animal provine, ori ce tip de carne este, cu siguranță există nenumărate rețete în România perfecte pentru chiar și cea mai obscură varietate de carne. Însă, o problemă de care ne-am lovit cu toții de-a lungul timpului este că friptura noastră, sau, în general, carnea, rămâne mult prea tare după ce o gătim!

Poate că ni s-a mai întâmplat să ne chinuim să mestecăm prima bucată dintr-o friptură, în timp ce prietenii noștri de la masă deja se apropie de desert. Ei bine, există un truc ingenios care ne poate scăpa de această problemă! Mai precis, tot ce trebuie să facem este să lăsăm carnea să se „înmoaie” într-un produs extrem de simplu: în lapte!

Cum frăgezim carnea în lapte

Laptele este o opțiune ingenioasă pentru a fărgezi carnea, deoarece spre deosebire de alte metode, aceasta nu va afecta gustul cărnii. Așa că dacă ne dorim o carne fragedă, dar ne temem că gustul mâncării va fi dat peste cap dacă o marinăm, laptele este varianta perfectă la care putem apela!

Mai precis, putem să lăsăm carnea aproximativ 2 ore în lapte, înainte de a începe să o pregătim. Desigur, acest timp este cel indicat pentru carnea de pui! În cazurile în care gătim porc, miel, vită, sau alt tip de carne ceva mai tare, este posibil să fie nevoie de mai mult timp de marinare. În unele cazuri, este posibil chiar să fie nevoie să lăsăm carnea și 10 ore în lapte, pentru ca aceasta să devină fragedă și gustoasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net