Metoda ingenioasă care ne asigură o friptură de vită mult mai fragedă! Este secretul bucătarilor cu experiență
Indiferent de ce fel de ingrediente vom folosi, o friptură de vită va rămâne mereu delicioasă și destul de ușor de pregătit. Însă, singura problemă cu acest preparat este faptul că vita poate rămâne destul de tare, dacă nu știm precis cum să o pregătim. Din fericire, aceste trucuri ne pot oferi o carne fragedă și gustoasă!
Friptura de vită este un preparat extrem de simplu, care ne permite să experimentăm cu mai toate aromele la care ne-am gândi. Indiferent de ce fel de sosuri și condimente folosim, sau ce tip de garnitură preferăm, această mâncare ar trebui să rămână mereu delicioasă, însă, de multe ori, carnea poate fi destul de greu de mestecat.
Însă, unele trucuri folosite de bucătarii cu experiență ne pot ajuta să avem o carne fragedă, de fiecare dată. Iar primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este faptul că aceasta trebuie scoasă din congelator din timp, înainte de a începe să o gătim.
Trucurile ideale pentru o carne fragedă și gustoasă
Înainte de a pregăti friptura în cuptor, sau în tigaie, este necesar să o lăsăm la temepratura camerei, măcar vreme de 30 de minute. În plus, trebuie să avem grijă și la ce parte a vitei o alegem pentru friptură! De obicei, bucătarii cu experiență ne spun că mușchiul este cel mai bun, pentru gătit.
Dacă pregătim friptura la tigaie, aceasta trebuie încinsă cât mai mult, înainte de a pune în ea carnea. În plus, vita trebuie unsă cu puțin ulei de floarea soarelui, înainte de a începe să o gătim.
Metoda folosită de bucătarii cu experiență
Carnea de vită, atunci când este pregătită la tigaie, poate fi acoperită cu o folie de aluminiu, vreme de aproximativ 10 minute. Astfel, ea se va găti uniform, mult mai eficient decât în mod obișnuit. Iar în ce privește ingredientele necesare, evident, trebuie să începem cu sare și piper, apoi putem continua cu cimbru, rozmarin, sau chiar și boia.
Astfel de trucuri, deși par banale, ne pot ajuta să avem o mâncare mult mai fragedă și mai gustoasă, la final. Iar dacă pregătim friptura la cuptor, trebuie să avem grijă ca și acesta să fie preîncălzit.