Metoda ingenioasă care ne asigură o friptură de vită mult mai fragedă! Este secretul bucătarilor cu experiență

Indiferent de ce fel de ingrediente vom folosi, o friptură de vită va rămâne mereu delicioasă și destul de ușor de pregătit. Însă, singura problemă cu acest preparat este faptul că vita poate rămâne destul de tare, dacă nu știm precis cum să o pregătim. Din fericire, aceste trucuri ne pot oferi o carne fragedă și gustoasă!

Carnea trebuie lăsată la temperatura camerei înainte de a o găti / foto: IStock
Carnea trebuie lăsată la temperatura camerei înainte de a o găti / foto: IStock

Friptura de vită este un preparat extrem de simplu, care ne permite să experimentăm cu mai toate aromele la care ne-am gândi. Indiferent de ce fel de sosuri și condimente folosim, sau ce tip de garnitură preferăm, această mâncare ar trebui să rămână mereu delicioasă, însă, de multe ori, carnea poate fi destul de greu de mestecat.

Însă, unele trucuri folosite de bucătarii cu experiență ne pot ajuta să avem o carne fragedă, de fiecare dată. Iar primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este faptul că aceasta trebuie scoasă din congelator din timp, înainte de a începe să o gătim.

Trucurile ideale pentru o carne fragedă și gustoasă

Înainte de a pregăti friptura în cuptor, sau în tigaie, este necesar să o lăsăm la temepratura camerei, măcar vreme de 30 de minute. În plus, trebuie să avem grijă și la ce parte a vitei o alegem pentru friptură! De obicei, bucătarii cu experiență ne spun că mușchiul este cel mai bun, pentru gătit.

Dacă pregătim friptura la tigaie, aceasta trebuie încinsă cât mai mult, înainte de a pune în ea carnea. În plus, vita trebuie unsă cu puțin ulei de floarea soarelui, înainte de a începe să o gătim.

Metoda folosită de bucătarii cu experiență

Carnea de vită, atunci când este pregătită la tigaie, poate fi acoperită cu o folie de aluminiu, vreme de aproximativ 10 minute. Astfel, ea se va găti uniform, mult mai eficient decât în mod obișnuit. Iar în ce privește ingredientele necesare, evident, trebuie să începem cu sare și piper, apoi putem continua cu cimbru, rozmarin, sau chiar și boia.

Astfel de trucuri, deși par banale, ne pot ajuta să avem o mâncare mult mai fragedă și mai gustoasă, la final. Iar dacă pregătim friptura la cuptor, trebuie să avem grijă ca și acesta să fie preîncălzit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Ivanka Trump Foto Profimedia (4) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sarmale jpg
zodii meteoriti png
7 plov pilaf orez jpg jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
chiftele pexels jpg
par cadere chelie adobestock jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
20 01 Click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net