Alimentul japonez perfect pentru longevitate! Datorită lui, oamenii trăiesc până la 100 de ani
Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este dieta atunci când vine vorba despre starea noastră de sănătate. Iar în Japonia, un aliment anume este extrem de populari printre localnici, deoarece poate aduce beneficii importante organismului nostru, cât și, în general, longevității noastre.
Este un aliment pe care poate că nu mulți dintre noi îl vom recunoaște, însă, dacă vom vizita Japonia, vom vedea că el este extrem de popular în această țară. Este vorba despre natto, un produs tradițional japonez care ar putea reduce riscul apariției unor boli grave, precum cancerul, sau diverse afecțiuni cardiovasculare. Mai mult, ajută japonezii să atingă chiar și vârsta de 100 de ani.
Natto este obținut printr-un proces destul de simplu, de fermentare a boabelor de soia cu ajutorul bacteriei Bacillus subtilis. La finalul procesului de fermentare, este obținut un produs cu o textură destul de vâscoasă, care are un gust puternic, foarte ușor de recunoscut în Japonia.
Alimentul japonez perfect pentru o longevitate mai îndelungată
Potrivit specialiștilor, acest aliment japonez ar avea un conținut ridicat de vitamina K2, care este perfectă pentru susținerea sănătății oaselor noastre. În plus, în natto mai găsim și diverși aminoacizi ce susțin buna funcționare a organismului nostru.
În plus, se pare că acest aliment atât de popular în Japonia ar conține și un nutrient cunoscut drept nattochinază. Această enzimă ar avea abilitatea de a funcționa drept un anticoagulant natural, astfel că natto poate împiedica apariția cheagurilor de sânge.
Aduce nenumărate beneficii organismului
Japonia este o țară cu o speranță de viață destul de ridicată, care deja depășește pragul de 84 de ani. Iar un rol important pentru această longevitate impresionantă a japonezilor îl are dieta sănătoasă și tradițională prezentă în această țară.
În general, natto este consumat la micul dejun în Japonia, alături de orez, ceapă verde, sos de soia, cât și muștar. Desigur, el poate fi integrat și în alte rețete, fiind destul de popular în această țară îndepărtată. Natto se numără printre numeroasele alimente din bucătăria japoneză ce au efecte benefice pentru sănătate.