Mere ariciu, un desert delicios pe care îl făceau străbunii noștri. Rețeta clasică din 1938

Este un desert delicios, simplu, cu un aspect cu totul inedit! Merele ariciu pot fi pregătite în numai câțiva pași simpli, iar la final vom avea parte de un preparat de care nu ne vom mai stăura!

Este un desert simplu pe care îl putem pregăti rapid / foto: Pexels
Este un desert simplu pe care îl putem pregăti rapid / foto: Pexels

Poate că nu mulți dintre noi am auzit de această rețetă, însă ea era una extrem de populară printre gospodinele din țara noastră, în anul 1938. Merele ariciu sunt menționate și în volumul „Mâncări de post”, scris de Maria Pârvulescu, iar partea cea mai bună este faptul că acest desert este foarte ușor de preăgtit!

În numai câteva minute putem avea în față un preparat gustos, dulce, la care vom reveni mereu cu drag.

Ce ingrediente ne trebuie pentru acest preparat delicios

Practic, pentru a pregăti această rețetă nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple, pe care le vom găsi în mai toate magazinele din țară. Este vorba despre undeva în jur de 8 – 10 mere, câteva linguri de marmeladă de caise, puțină apă, cât și cam 5 linguri de zahăr.

Iar pe lângă aceste ingrediente simple, nu ne mai trebuie decât câteva migdale! Odată ce avem toate aceste produse pregătite, putem începe să pregătim acest desert simplu și delicios! Din fericire, el poate fi pregătit în numai câțiva pași simpli, așa că vom putea să savurăm aceste mere destul de rapid!

Cum pregătim un desert perfect în doar câteva minute

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm pentru a pregăti acest desert este să curățăm cât mai bine merele de coajă, iar apoi să extragem cu grijă cotorul. Este important să avem grijă să nu lăsăm sâmburi în interiorul merelor, iar odată ce am scăpat de cotor, trebuie să umplem merele cu marmeladă.

Apoi, vom așeza aceste mere într-o tavă, în timp ce într-un bol vom pregăti un sos din apă și zahăr. Lichidul trebuie turnat peste mere, îndeajuns de mult încât să fie cam de un deget, în tava cu mere. Acum, putem pune merele la cuptor, iar pe măsură ce se coc va trebui să mai punem sos peste ele. La final, după ce le-am lăsat să se răcească, putem pune migdalele în mere, încât acestea să semene cu un arici!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Răzvan și Irina Fodor jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub horoscop iertare png
Pui la cuptor FOTO Shutterstock
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
f685x385 124445 162138 5050 jpg
image png
image png
1 zodii cu noroc la bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net