Serviciul care miroase urât: 8 ore cu mâinile în gunoaie

image
Munţi de gunoaie stau la rând pentru a fi sortate

Doar 1.050 de lei pe lună şi bonuri de masă. Atât câştigă oamenii angajaţi să stea toată ziua cu mâinile în resturile menajere care vin pe bandă. Lucrătorii de la staţia de sortare a gunoiului din Timişoara îndură şi duhoarea, şi pericolul de a se îmbolnăvi oricând.

Ei trebuie să scoată dintre resturile alimentare doar materialele reciclabile – plasticul şi cartonul. “Nu avem ce face. Avem un serviciu”, spune una dintre angajate.

Pentru că românii nu au căpătat încă obişnuinţa de a arunca deşeurile reciclabile separat de resturile menajere, aşa cum se procedează în Occident, societatea de salubritate din Timişoara, Retim, a investit cinci milioane de euro într-o staţie de sortare a gunoiului, scrie “Adevărul”.

Înainte ca plasticul şi cartonul să fie împachetate în baloţi cu ajutorul unei prese speciale, şase lucrători pe schimb sortează materialele reciclabile din gunoaiele care vin pe bandă. „Nu e o muncă uşoară, dar ne descurcăm”, spune o femeie care munceşte la sortarea manuală a deşeurilor.

image
Munţi de gunoaie stau la rând pentru a fi sortateFoto: Adevărul

O altă lucrătoare mărturiseşte că pe banda din faţa ei au venit inclusiv animale moarte, seringi, care trebuie colectate în condiţii speciale, şi sticle cu substanţe periculoase. O angajată care a venit din Oltenia împreună cu soţul mărturiseşte că, de când lucrează aici, s-a îmbolnăvit de hepatită C. Femeia e mulţumită însă că şi ea, şi soţul au de lucru.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu png
iulia albu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg