Situație îngrijorătoare în România! Tot mai multe persoane fizice își cer insolvența

Pentru tot mai mulți români, situația economică din țara noastră devine din ce în ce mai dificilă. Șeful Biroului Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice, din ANPC, a explicat că tot mai multe persoane fizice și-au solicitat insolvența, în anul 2024.

Tot mai multe persoane fizice își cer insolvența / foto: Freepik
Tot mai multe persoane fizice își cer insolvența / foto: Freepik

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, se pare că în țara noastră se înregistrează o creștere dramatică a persoanelor fizice care își solicită insolvența. Până la acest moment, în 2024 deja s-au înregistrat aproape jumătate din numărul cererilor de insolvență din întreg anul 2023.

„Legea a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 şi, în şase ani de zile, noi am înregistrat 400 de cereri, la nivel naţional. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate în anul 2023, respectiv 135, iar în anul 2024 până la începutul lunii martie am avut aproape jumătate din cererile din anul 2023, aproximativ 60 de dosare.”, a explicat, conform sursei citate, Mihai Silviu Stejar.

Legislația din țara noastră prevede trei forme ale procedurii de insolvență, cea pe bază de plan de rambursare a datoriilor, cea judiciară prin lichidare de active, cât și, nu în ultimul rând, procedura simplificată de insolvență.

Tot mai mulți români își cer insolvența

Din păcate, se pare că cele 60 de dosare din acest an nu vor fi un fenomen izolat, ci doar începutul unui trend tot mai îngrijorător. Oficialul ANPC a mai explicat că este posibil ca numărul persoanelor fizice care solicită insolvența să continue să crească.

„Foarte mulţi debitori au început să fie interesaţi de această procedură. În cadrul acestei proceduri pe bază de plan de rambursare trebuie să menţionez că, în negocierea cu creditorii, majoritatea debitorilor plătesc întreaga datorie către creditori, deoarece doresc să-şi salveze bunurile de la executare silită. Oricum, legea are nişte prevederi foarte restrictive pentru debitori.”, a mai spus Mihai Silviu Stejar, potrivit sursei citate.  În acest an deja s-au înregistrat 60 de dosare pentru intrarea în insolvență, în timp ce de-a lungul întregului 2023 au fost numai 135 de dosare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net