Vești proaste pentru bucureșteni. Facturile la energie termică se dublează de la 1 aprilie

Ultima actualizare:

Consiliul General al Municipiului București a votat majorarea prețului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare. Noul preț care va fi plătit de bucureșteni este 330 de lei + TVA și va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Nicușor Dan a reușit să obțină majorarea tarifului gigacaloriei în ciuda opoziției PSD
Nicușor Dan a reușit să obțină majorarea tarifului gigacaloriei în ciuda opoziției PSD

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan anunțase cu trei zile înainte de vot că va propune majorarea de tarif, prima din 2011. A urmat o negociere de trei zile, zi și noapte cu reprezentanții PNL, USR și PMP care îl susțin. Chiar și în ziua ședinței în care trebuiau aprobate tarifele s-a negociat, ora de începere fiind amânată cu trei ore, special pentru ca părțile să cadă la pace.  

Măsura a fost aprobată cu 33 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere. Toate voturile împotrivă au provenit de la grupul PSD 

Explicațiile lui Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacaloriei 

”Consilierii generali USR, PNL și PMP și-au asumat această majorare impopulară și le mulțumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susține singură creșterea puternică a costurilor cu termoficarea.  

PMB va continua, însă, să subvenționeze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca prețul plătit de bucureșteni să nu fie excesiv. Reamintesc că prețul gigacaloriei plătit de bucureșteni n-a mai fost mărit din anul 2011 și precizez că noul preț e comparabil cu prețurile din alte mari orașe.  

Cât costă gigacaloria în alte orașe din România 

În Timișoara se plătește 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanța 450 de lei pe gigacalorie. Aceste prețuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor orașe au plătit sau plătesc facturi majorate și pentru lunile de iarnă.  

În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii.  

”Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice”, a fost apelul lui Nicușor Dan pe o rețea de socializare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net