Șoferii vor putea fi anunțați prin e-mail când le expiră rovinieta

Autoritățile vin în ajutorul șoferilor! De la finalul lunii aprilie, șoferii a căror rovinietă are o valabilitate mai mică de treizeci de zile vor fi informați prin email de expirarea acesteia. Măsură va fi aplicată pentru a reduce amenzile aplicate, potrivit autorităților.

image

Prin Ordinul MTI nr. 365/2022, publicat în Monitorul oficial nr. 362, este introdusă posibilitatea ca şoferii să fie atenționați, prin e-mail, de termenul de expirare a rovinietei. Notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile, începând cu data de 27 aprilie a anului curent. Așadar, la cumpărarea rovinietei, șoferii urmează să își ofere acordul sau dezacordul de a primi notificări în legătură cu data de expirare a rovinietei.

  „Este, practic, o facilitate pentru acei şoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor îşi vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunţându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR. 

În fiecare an, sute de mii de șoferi încasează amenzi între 250 și 4.500 de lei pentru neplata rovinetei. 

Citește și: Guvernul a decis majorarea amenzii pentru neplata rovinietei

În luna martie 2022, Guvernul a decis majorarea amenzilor pentru neplata rovinetei. Conform informațiilor oferite de către polițiști numărul contravențiilor cauzate de neplata rovinietei a crescut anul trecut comparativ cu cele înregistrate în anii precedenți, așadar creșterea amenzilor a fost o măsură necesară. 

Prețul pe care șoferii trebuie să îl plătească pentru rovinietă diferă în funcție de autoturismul pe care aceștia îl dețin. Amenda pentru neplata rovinetei poate fi achitată în timp de 15 zile de la data la care aceasta a fost comunicată. 

Vezi și: Unde sunt amplasate camerele pentru rovinietă pe șosele 

Amenzile de rovinietă pot fi achitate la trezoreriile din sectorul sau județul în care este înmatriculată mașina sau prin internet banking, pe pagina de internet ghiseul.ro. După achitarea amenzii, șoferul va fi nevoit să trimită dovada plății către CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică) pe e-mail sau fax.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net