Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost arestat pe teritoriul Greciai. Pe numele său fusese emis un mandat de arestare, iar medicul trebuie să ispășească o pedeapsă cu închisoarea de zece ani și opt luni. 

Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sorin Oprescu a fost localizat de către Interpol în Grecia. Fostul primar al Capitalei fusese dat în urmărire națională întrucât nu a putut fi găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Citește și: Sorin Oprescu va intra la pușcărie pentru 10 ani și opt luni 

La această oră nu există informații detaliate despre modul în care Sorin Oprescu a fost capturat, însă Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor a confirmat reținerea acestuia, conform Antena 3. Urmează să fie pusă procedura de extrădare, iar la întoarcerea în țară, Sorin Oprescu va fi nevoit să stea nu mai puțin de zece ani și opt luni în spatele gratiilor. 

Sorin Oprescu fusese dat în urmărire din data de 13 mai și se pare că el plecase din țară înainte de aflarea sentinței în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de corupție pe care le-ar fi comis în timpul mandatului său ca primar.

Ce acuzații i-au fost aduse lui Sorin Oprescu

DNA l-a acuzat de luare de mită, de spălare de bani, de abuz în serviciu şi de constituire a unui grup infracțional organizat din care făceau parte mai multe persoane care au deținut funcții de conducere în cadrul Primăriei, în perioada în care Sorin Oprescu a condus Bucureștiul. 

Vezi și: Sorin Oprescu este de negăsit. Unde s-ar putea ascunde fostul edil al Capitalei 

Instanța a decis ca Sorin Oprescu să execute o pedeapsa cu închisoarea de 10 ani și opt luni. În plus, judecătorii au decis confiscarea a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case pe care Sorin Oprescu le deține în București și comuna Ilfov. 

Sorin Oprescu a fost primar al Bucureștiului în perioada 2008-2015, dar a ocupat și funcția de Senator al României în perioada 2000-2008. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net