Sorin Oprescu, de neg─âsit! Unde s-ar afla fostul edil al Capitalei

13 mai 2022

Sorin Oprescu e de neg─âsit, dup─â anun╚Ťarea sentin╚Ťei de 10 ani ╚Öi opt luni de ├«nchisoare, ├«n dosarul ├«n care este acuzat de corup╚Ťie. 

sorin oprescu 0 jpeg
Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și opt luni închisoare FOTO: Arhivă

Fostul edil al Capitalei a fost c─âutat de poli╚Ťi╚Öti ├«n domiciliul din strada Her─âstr─âu, unde nu se afla nimeni. De altfel, vecinii spun c─â nu l-au mai v─âzut de zile bune acas─â. Oamenii legii urmeaz─â s─â-l caute ╚Öi la alte domicilii cunoscute ale acestuia.  

Se pare c─â acesta ar fi p─âr─âsit deja Rom├ónia. Surse citate de Antena3 sus╚Ťin c─â Sorin Oprescu ar ie╚Öit din ╚Ťar─â prin Vama Giurgiu, ├«n urm─â cu dou─â s─âpt─âm├óni, ╚Öi s-ar afla la fiul s─âu, ├«n Austria. 

I s-a dublat pedeapsa 

Sorin Oprescu ╚Öi-a primit condamnarea final─â dup─â ╚Öase ani ╚Öi jum─âtate de procese. Dac─â ├«n 2019, Tribunalul Bucure╚Öti l-a condamnat la 5 ani ╚Öi patru luni de ├«nchisoare, Curtea de Apel a dublat pedeapsa: 10 ani ╚Öi opt luni.

Fostul primar este acuzat de trei infrac╚Ťiuni: luare de mit─â, constituire de grup criminal organizat ╚Öi abuz ├«n serviciu. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuin┼úa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul s─âu Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corup┼úie.

La perchezi╚Ťiile desf─â╚Öurate atunci la locuin╚Ťa lui, pe l├óng─â cei 25.000 de euro, au mai fost g─âsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica ├«n fa╚Ťa anchetatorilor.

Trimis în judecată în 2015

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis ├«n judecat─â al─âturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti ┼či ulterior al Administra┼úiei Cimitirelor ┼či Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direc┼úiei economice din Prim─âria General─â, Florin ┼×upeal─â - director al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societ─â┼úi comerciale, Cristian Stanca - fost ┼čofer al lui Oprescu ┼či Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene┼čti. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infrac┼úional organizat, constituit de directorul Administra┼úiei Cimitirelor ┼či Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop s─âv├ór┼čirea de infrac┼úiuni de corup┼úie, mai precis dare ┼či luare de mit─â, din sume provenite din bugetul municipalit─â┼úii. 

Procesul a început la finalul lui 2015, iar prima decizie a venit în 2019: 5 ani și patru luni pentru Sorin Oprescu.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg