Statistici sumbre: 23 de tentative de sinucidere la metrou, în ultimii 10 ani. Ce măsuri ia Metrorex?

În ultimii 10 ani, la metroul din Capitală, au existat 23 de sinucideri și tentative de suicid. În aceste condiții, Metrorex ia în calcul adoptarea unor soluții pentru a pune capăt unor astfel de gesturi disperate. 

Metrorex ia măsuri pentru siguranța călătorilor
Metrorex ia măsuri pentru siguranța călătorilor

Compania Metrorex a inițiat acțiuni preliminare pentru implementarea unui proiect de investiții în două sisteme de protecție la peron: un sistem de protecție cu uși și un sistem de protecție cu porți, informează Euronews.ro.

Citește și: Sinucidere la metrou. O femeie a murit, după ce s-a aruncat pe șine, la Piața Victoriei 

În momentul actual, documentația este încă în stadiul de analiză, în principal din cauza costurilor mari necesare pentru demararea investiției. În plus și mentenanța acesto sisteme nu ar fi deloc ieftină. 

La stația Berceni, linia 1 (direcția Berceni – Pipera), va fi desfășurat un proiect pilot „Sistem de protecție a călătorilor din stațiile de metrou prin instalarea de porți de siguranță la peron”.

Conform comunicatului Metrorex, proiectul constă în montarea unei singure porți, urmând să fie analizat comportamentul din punct de vedere tehnic, operațional, funcțional al cerințelor de siguranță impuse de exploatarea în regim, dar și al modului de utilizare de către călători.

Vezi și: Ce trecut tulburător a avut criminala de la metrou

Crima de la metrou, din anul 2017, a șocat o țară întreagă 

Nu doar sinuciderile de la metrou au înspăimântat opinia publică, ci și o întâmplare care a avut loc în anul 2017. Atunci, o femeie cu grave probleme psihice, a împins o tânără în fața șinelor de metrou de la Dristor 1.

Tânăra a fost ucisă de vagonul care nu a putut opri la timp. Agresoarea, Magdalena Șerban, împinsese o altă tânără pe șine, în stația de metrou Constantin Georgian, dar aceasta a reușit să se salveze din calea trenului.

Duminică, 10 iulie 2022, o femeie de 59 de ani, care avea actele de indentitate asupra ei, s-a aruncat în fața metroului la Piața Victoriei. Echipajul medical sosit la fața locului nu a putut face nimic pentru a-i salva viața pentru că femeia suferise leziuni severe în zona traheei și a abdomenului. 

În vara anului 2020, un tânăr s-a sinucis la stația de metrou Izvor. Astfel de evenimente sunt mai dese decât am vrea să ne imaginăm. Conform statisticilor, 23 de persoane s-au sinucis sau au încercat să se sinucidă la metroul din București, în ultimii zece ani. În aceste condiții, montarea ușilor antisuicid ar trebui să fie o soluție de luat în calcul pentru autorități. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net