Statul a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources. Compania ne datorează 10 milioane dolari, dar spune că a rămas fără bani

Gabriel Resources a anunțat că nu poate vinde acțiunile pe care le deține în proiectul de la Roșia Montană. Statul Român a pus sechestru asigurător pe acțiunile companiei care trebuie să plătească țării noastre 9,5 milioane de euro cheltuieli de judecată.

Roșia Montană Foto: arhivă Click!
Roșia Montană Foto: arhivă Click!

ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources la Roșia Montană

Pe 29 martie 2024, ANAF Alba a pus sechestru pe participația de 80,6858% deținută de Gabriel Resources în firma Roșia Montană Gold Corporation, potrivit datelor verificate de Economica.net în platforma Termene.ro. Gabriel Resources spune că mai are doar 1,5 milioane de dolari în conturi, bani care se vor epuiza până la finele lunii mai. „Compania se află în discuții cu investitorii existenți, dar și cu alte părți interesate pentru a obține fonduri suplimentare pentru finanțarea obiectivelor strategice viitoare (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și în scopuri generale de capital de lucru”, a mai anunțat Gabriel Resources.

Câți bani mai au canadienii în conturi 

Dar există un mare risc ca să nu poată face rost de bani. „Eșecul de a strânge fonduri ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Companiei și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, se mai arată în anunț. Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat verdictul în cazul aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources.

În schimb, compania canadiană este obligată să ramburseze României cheltuielile de judecată. Decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces. În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Cristian Macelaru foto Thomas Brill jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net