Suflete de aur! Turtă dulce şi brazi croşetaţi, pentru copiii nevoiaşi
Suflete de aur! Voluntari ai comunităţii săseşti din Sebeş (Alba) au pregătit figurine de turtă dulce, vândute la un târg de Crăciun. Veniturile vor ajunge la 30 de familii sărace, care vor avea ce pune pe masă de sărbători. În Vrancea, un brad tricotat cu migală va fi vândut la licitaţie, iar banii vor fi donaţi copiilor nevoiaşi, scrie adevarul.ro.
De 17 ani, la Sebeş sunt pregătite şi vândute căsuţe din turtă dulce. În timp, grupul voluntarilor s-a extins, ajungând la zeci de persoane. Acestea lucrează timp de mai multe zile în patiseria care se deschide în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie.
„Zâmbete pe feţele acestor copii”
Preparate cu multă dragoste, căsuţele sunt ambalate şi aşezate cu grijă în cutii, pentru a fi vândute. Figurinele realizate de voluntari din turtă dulce (steluţe, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste) sunt făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii. ulte produse au fost trimise deja clienţilor din Austria, Germania sau Franţa. Celelalte figurine au fost vândute la un târg de Crăciun care a avut loc recent în curtea Bisericii Evanghelice din Sebeş. Banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile, pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru cei necăjiţi - 30 de familii din oraş, care n-au resurse financiare pentru cumpărături de sărbători.
„Acum 17 ani, un grup de spiriduşi a hotărât să asigure masa de Crăciun pentru câteva familii nevoiaşe. De atunci, această tradiţie a continuat şi ne-am propus să facem şi mai mult bine în fiecare an”, dezvăluie voluntarii. “30 de familii vor beneficia de alimente şi cadouri pentru cei mici. Este o oportunitate minunată de a aduce zâmbete pe feţele acestor copii şi de a le oferi o experienţă specială de Crăciun”, încheie organizatorii târgului.
600 de pătrate pentru fiecare brad
Gest nobil şi în altă parte a ţării! O vrânceancă, ajutată de alte 25 de femei, a realizat în preajma sărbătorilor ceva inedit: doi brazi croşetaţi. Alisa Hârcan a avut această iniţiativă inedită, iar brazii au fost cusuţi la o şezătoare organizată în comuna Cârligele.
Un brad este confecţionat din 600 de pătrate croşetate şi are înălţimea de 2,80 metri. La croşetarea brazilor au participat inclusiv două românce tabilite în Italia.
„Eu deţin un canal de youtube, Doctor Crochet, care a strâns 31.000 de abonaţi”, explică Alisa Hârcan pentru Vrancea 24.
„Femeile care au participat la realizarea brazilor sunt abonate ale canalului şi au croşetat câte 50 de pătrate”, spune Alisa.
Unul dintre brazi şi-a găsit, deja, locul: la Destiny Park Băneasa, în nordul Capitalei. „Cel de-al doilea brad îl am acasă. Vreau să-i găsesc un loc special, ca să se bucure cât mai multă lume de el”, adaugă Alisa Hârcan.