”Supa Comunitară”. Persoanele sărmane din București primesc 120 de porții în timpul săptămânii
Persoanele sărmane din Capitală, dar și cele fără adăpost primesc zilnic d-ale gurii. Prin programul ”Supa Comunitară” sunt oferite 120 de porții în timpul săptămânii. În plus, oamenilor străzii li se împart dezinfectanți și măști de protecție și se pot spăla în centre sociale.
Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), derulează o serie de activități pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, celor fără adăpost ori aflate în dificultate medicală, socială.
Astfel, echipele DGASMB le distribuie oamenilor străzii=măști și dezinfectanți. De la începutul pandemiei și până in prezent, au fost distribuite aproximativ 1.000 de kituri de protecție, potrivit autorităților.
De asemenea, DGASMB pune la dispoziția persoanelor care se află într-o stare de dificultate medicală, socială sau economică, programul ”Supa comunitară”, prin care sărmanii primesc, gratuit, câte o supă/ciorbă, la alegere și pâine.
Acest program se derulează de luni până vineri, în intervalul orar 12.00 - 15.00, în două locații: Șoseaua Viilor, nr 44, sector 5, unde sunt distribuite 100 de porții/zi, și Șoseaua Bucur, nr 23, sector 4, unde sunt date 120 porții/zi.
Oamenii străzii se pot spăla la ”Dușurile sociale”
Pentru persoanele fără adăpost, a fost implementat și programul ”Dușurile sociale”.
Femeile se pot spăla în Centrul de Zi Filaret, de pe strada Mitropolit Filaret nr 41 041A, sector 4, iar bărbații la centrul de pe Șoseaua Viilor, nr. 44, sector 5. Locațiile sunt deschise de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.
”Dușul social ” a fost deschis anul trecut și au beneficiat de el aproximativ 151 de persoane. Zilnic, vin să-și facă igiena în jur de 12 femei și 15 bărbați, care primesc haine curate și încălțăminte.
Cumpărături pentru bătrânii singuri
În acest spațiu, ei pot citi și au acces la TV și internet. La dușurile sociale, beneficiarii primesc apă, ceai, cafea și supă la prânz.
De asemenea, membrii echipei de urgență a DGASMB fac cumpărăturile la domiciliu pentru vârstnicii rămași singură, greu deplasabili sau nedeplasabilă.
De la debutul pandemiei și până în prezent, de acest serviciu au beneficiat peste 2.000 de persoane.