Tarifele RCA, plafonate în următoarele 6 luni. Ce prețuri maxime vor plăti persoanele fizice

Ultima actualizare:

​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat luni, 21 februarie, tarifele de referință pentru asigurările RCA, pe baza cărora ar urma să fie plafonate timp de 6 luni prețurile acestor asigurări auto, anunță HotNews.ro.

coada masini vama ruse jpeg

Cum se va face plafonarea prețurilor RCA la persoanele fizice

Această măsură a fost luată pe fondul creșterilor mari de prețuri apărute după intrarea în faliment a City Insurance, fostul lider RCA care avea peste 3,1 milioane de clienți la finele anului trecut. Acum, mai este nevoie doar ca Guvernul să adopte o hotărâre în acest sens. Autoritățile propun o diferențiere de calcul al tarifelor pentru persoanele fizice și cele juridice, cât și de factorul de risc al fiecărei categorii. 

image

Pentru persoanele fizice, autoritățile propun ca tariful maxim să fie plafonat la nivelul tarifului de referință, pentru clasa de bonus/malus B0.

Ce prețuri maxime vor plăti persoanele fizice

Astfel conform tarifelor de referință RCA date publicității ieri de către ASF, un tânăr de până în 30 de ani care deține o mașină de 1801-2000 cmc, dacă se află în clasa B0 de daunalitate, adică abia și-a luat permisul și nu a făcut accidente, ar trebui să scoată din buzunar maxim 1.853 de lei. Dacă tânărul are vechime de condus și nu a avut accindete, acest preț maxim la RCA ar urma să scadă cu până la 50% dacă se află în clasa B8, după ce la tariful de referință se va aplica reducerea aferentă clasei de bonus.adică 50%. Sunt 8 clase de bonus (B) și nivelul de reducere pentru fiecare clasă este următorul: B1– 5%, B2 - 10%, B3 - 15%, B4 - 20%, B5 - 25%, B6 - 30%, B7 - 40%, B8 - 50%.

Tribunalul București a decis miercuri, 9 februarie, deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance, fostul lider RCA cu peste 3,13 milioane de polițe RCA în vigoare la finele anului trecut.   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net