Tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, povestește coșmarul prin care trece. „L-aș fi iertat pe polițist dacă și-ar fi cerut iertare”

18 ianuarie 2022

Tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care gonea cu mașina pe o stradă din București, a făcut primele declarații în ediția de luni seara a emisiuni Sinteza Zilei. Bărbatul este sfâșiat de durere și nu-și poate imagina cum va putea trăi de acum încolo fără fetița lui. El a povestit cum a aflat despre tragedie, ce s-a întâmplat la fața locului și ce intenționează să facă de acum încolo. 

image

„Am primit un telefon și mi-au spus”

Tatăl Raisei povestește cu vocea tremurândă și lacrimi în ochi cum a aflat cumplita veste. „Vestea am primit-o telefonic de la cei care erau acolo la faţa locului. Ne-au sunat, eram acasă ajunsesem de la serviciu şi ne-au spus că fata a avut accident, a dat maşina peste ea. De la noi de acasă până la accident este vorba despre un minut şi am crezut că e vorba de un accident mic. Din păcate, nu a fost un accident mic. Când am ajuns acolo toţi doctorii erau reținuti. Am întrebat ce se întâmplă, care sunt şansele? La un moment dat un doctor mi-a zis că şansele sunt minime", a spus tatăl Raisei.

„Puteau să pună o haină peste ea să-i fie și ei călduț”

Bărbatul îi condamnă pe polițiștii ajunși la fața locului și spune că aceștia au avut mai multă grijă de colegul lor vinovat, decât de fetița lui. „Măcar să se aplece să pună mână, să pună haina să o acopere. Toţi poliţiştii dacă v-ați uitat pe maşini scrie siguranță şi încredere. Ce încredere? Acum dacă scrie altceva nu ştiu. Poliţiştii spun că i-au adus haina ca să nu-i fie frig şi e ceva normal, ok, dar copilului meu nu putea să pună o haină? A dat cu piciorul aşa. Putea să pună frumos o haină peste să îi fie şi ei călduț", a mai spus îndurerat tatăl Raisei.

image

„L-aș fi iertat. E și el tot om”

Întrebat dacă polițistul l-a căutat după producerea tragicului eveniment tatăl Raisei a spus că nu. „Nu m-a căutat. Probabil dacă o făcea era altceva. În afara faptului că a dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine.  Bărbatul a mai spus că dacă polițistul ar fi venit să-și ceară iertare, l-ar fi iertat.   „Probabil că da, e şi el tot om, nu ştiu. Dar trebuie să se gândească că va plăti, să nu se gândească cumva că nu va plăti. Având în vedere că trăim în România şi șpăgile sunt la toate colțurile şi nu mă refer în piaţă o șpagă din aia să iei un cântar, mă refer tot la poliţie. Părinţii lui sunt în poliţie. Mă întreb cum a ajuns el în Poliţie dacă nu are scoală de poliţie făcută? Eu sunt un biet angajat pe șantier şi nu mă angajează. Eu vreau să răspundă cei care l-au angajat. Eu vreau să răspundă şi cei care i-au dat maşina pe mână. Aş vrea să îl întreb pe domnul poliţist pentru că va avea şi el copii şi va suferi la fel ca şi noi, pentru că Dumnezeu are grijă. Nu pleci de pe acest pământ fără să plătești", a spus tatăl Raisei. 

image

Nu au existat urme de frânare pe asfalt 

Referitor la momentul accidentului tatăl Raisei spune că nu există urme de frâne. „Eu date foarte multe nu am. Este cumnatul meu care se ocupă de caz. Avocatul nostru care se ocupă de caz spune că nici măcar nu a avut piciorul pe frână. A avut piciorul pe accelerație şi atât. Nu cred că era cu ochii în telefon. Acum, nu ştiu, poate ei au pregătire şi pot sta cu telefonul în mână şi la 130 pe oră. Noi, oamenii de rând nu putem face aşa că ne dă amendă. În Bucureşti ştiu că sunt porțiuni în care se circulă cu 50 cu 40, nu cu 130. Eu dacă aş fi rulat cu 130 era rău. Cum facem, adică cum poate el face asta? Cum răspunde el la întrebarea asta?

Raisa era un copil timid și bun. „Cum să ne-o ia?”

Raisa era un copil aşa timid şi aşa cu bun simţ ce nu s-a mai întâlnit. Ea a trecut de atâtea ori pe trecerea aia, mergea la şcoala. Dar ăsta a reuşit să o ia să ne provoace rău. Era un copil cu mult bun simț, nu deranja. Era un copil timid care nu răspundea decât dacă era întrebată. Dar încă o dată domnul poliţist va avea şi el copil şi va vedea. Bunicii, tata polițistului, vor fi şi ei bunici. Dumnezeu le așează pe toate la rândul lor. Lui Sebi, băiatului mic nu i-am spus nimic. Ceva, ceva i-a spus soţia, încercăm să-l pregătim", a mai spus tatăl Raisei.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irinel columbeanu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell