Tatăl româncei ucise de rechin în Egipt este în stare de şoc: "Soția a simţit că moare Roxana”

Ultima actualizare:

De trei zile viaţa lor s-a transformat în coşmar! Se uită spre ușă, tresar la fiecare zgomot, așteaptă să sune telefoanele, doar doar vor auzi vești noi. Pentru Rodica și Gheorghe Donisan, părinții Roxanei, suceveanca ucisă vineri, 1 iulie, de un rechin în largul Mării Roșii în Egipt, timpul s-a oprit duminică după-amiază când au aflat că fata lor a pierit.

Părinţii Roxanei Donisan
Părinţii Roxanei Donisan

"Am aflat duminică de la ştiri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are în jur de 40 de ani. A venit apoi poliţia să ne ia date personale şi să ne înştiinţeze că va lua cu noi legătura consulul din Egipt. Am realizat atunci că era vorba de fata noastră”, își amintește Gheorghe pentru monitorulsv.ro.

Citeşte şi: Cine este românca ucisă de rechin în Egipt. Îşi luase două sejururi în staţiune

Ulterior a fost contactat de un reprezentant al MAE care i-a confirmat că victima este Roxana şi ”că este la spital, dar nu mai e în viaţă”.

”Era să pic de pe scaun, stăteam la masă şi vorbeam la telefon. Soţia a avut o presimţire rea de cum a văzut informaţia pe TV, lucru care s-a confirmat. Fiind duminică şi la agenţia de turism era închis. La numărul de urgenţe a răspuns, mi-a confirmat şi domnişoara aia. Discuţiile au durat până la 22.00, după care nu am putut dormi toată noaptea”, rememorează acele clipe tatăl Roxanei Donisan, citat de antena3.ro.

Citeşte şi: Colegii româncei ucise de rechin în Egipt, în stare de şoc

Roxana era pasionată de Egipt și scufundări

Roxana Donisan avea 44 de ani şi nu era căsătorită. Ea a lucrat ca asistent preparator la SNSPA, iar din 2008, era inspector superior la Executare silită în cadrul ANAF Suceava. Potrivit familiei, femeia se afla pentru a treia oară în Egipt şi îşi rezervase vacanţa în condiţiile în care mai era un singur loc pentru completarea grupului.

Roxana Donisan avea 44 de ani
Roxana Donisan avea 44 de ani

"Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Înainte de pandemie a făcut filmări cu delfini, scufundări. Azi (nr luni) trebuia să se întoarcă. Joi am vorbit ultima oară cu ea, iar ultimul mesaj scrisa a fost pe 28 iunie, la ora 14.44...”, a spus trist suceveanul, conform monitorulsv.ro.

Ultimele clipe din viaţa Roxanei

Bătrânul spune că i s-au povestit ultimele clipe ale Roxanei. ”A ajuns până la geamandură unde apa este de maximum 2 metri. Acolo a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile, dar nu a putut să facă nimic, doar să se uite. Nimeni de pe vapor nu a avut curaj să se arunce în apă să o salveze. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”, a mai spus trist omul pentru sursa citată.

Citeşte şi Nu faceți așa ceva în Egipt, că atrageți rechinii! Sfaturile unui ghid din Hurghada

Hotelul unde era cazată Roxana
Hotelul unde era cazată Roxana

La Administrația Financiară, locul unde Roxana muncea din 2008, pe biroul femeii a fost pusă o candelă. Lumina ei aduce acum aminte tuturor celor care o văd ce mică este distanța de la extaz la agonie: cât de fericită era Roxana când a prins oferta spre Hurghada și cum a sfârșit ea, sfâşiată de un prădător al apelor. Suceveanca a murit la 600 de metri de locul în care o altă turistă, o austriacă, a fost ucisă se pare de același rechin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net