Cât de periculoasă e vacanța în Hurghada? Numărul de persoane mușcate de rechini în ultimii ani

Ultima actualizare:

Cât de periculoasă e vacanța în Hurghada? Îți spunem dacă numărul de persoane mușcate de rechini în ultimii ani poate fi un motiv de îngrijorare sau nu pentru cei care aleg să petreacă un sejur în frumoasa stațiune din Egipt.

Cât de periculoasă e vacanța în Hurghada, Egipt?
Cât de periculoasă e vacanța în Hurghada, Egipt?

Destinația este una preferată des de turiștii din România. Un loc exotic, cu un trecut fascinant, Egiptul este una dintre țările accesibile pentru români atât de pe timpul iernii, cât și vara. Stațiunea Hurghada este una dintre cele mai bune opțiuni datoriă plajelor de pe ţărmurile Mării Roşii, dar și numeroaselor excursii care pot fi făcute din acest loc.

Recifurile de corali și pești multicolori, drumul până la Luxor și Valea Regilor, excursia de o zi la piramide, dar și croazierele până la Orange Bay, Giftun Island sau Paradise Island - toate acestea fac din Hurghada o destinație de top.

Citește și Sugestii de vacanță! Cele mai frumoase insule din Europa!

Din păcate, tragediile din weekend-ul trecut au stârnit multă panică în rândul celor care se gândesc la o vacanță pe tărâmul faraonilor. O femeie din Austria și o româncă au fost ucise după atacurile unor rechini. Tragediile s-au petrecut la doar câteva ore distanță. Cât de dese sunt aceste incidente și ce recomandă autoritățile din Egipt

Tragedie cumplită! Vacanța în Egipt, un coșmar! O româncă a fost ucisă de un rechin

Vacanța în Hurghada, un coșmar pentru turiști! Cât persoane au fost atacate de rechini în ultimii ani?

Numărul de persoane mușcate de rechini în Egipt
Numărul de persoane mușcate de rechini în Egipt

Egiptenii recunosc că șase specii de rechini se găsesc în Marea Roșie. Din nefericire, foarte rar se întâmplă ca turiștii să fie informați despre pericolele care la care se expun când înoată în larg. În ultimii cinci ani, mai multe astfel de incidente au fost înregistrate în Egipt.

Autoritățile locale susțin că atacurile rechinilor asupra oamenilor în Marea Roșie sunt extrem de rare, dar, totuși, statistica infirmă un pic acest lucru. În octombrie 2020, o familie din Ucraina a devenit victima unei astfel de tragedii. Trei persoane au fost rănite, iar copilului a trebuit să i se amputeze brațul.

Vezi și Atenție la șerpi! Jandarmii au capturat o reptilă de un metru și jumătate dintr-o locuință din Craiova

În august 2018, un rechin a atacat un turist din Cehia în stațiunea Marsa Alam. Bărbatul înota pe plaja hotelului chiar în fața familiei sale, scrie publicație emprimefeed.com.

Un alt incident s-a petrecut cu un mai devreme, când un tânăr turist din Austria a fost grav rănit. O fată a fost atacată când se scufunda. Chirurgii au reușit să coasă rănile uriașe, dar victima a rămas cu handicap pe viață.

Aproape toată coasta Mării Roșii a Egiptului este potrivită pentru înot, dar nu toate plajele au salvamari la datorie pe tot parcursul anului. De regulă, ei se găsesc numai pe plajele hotelurilor scumpe.

Cât de periculoasă e vacanța în Hurghada? Unde se petrec cele mai multe atacuri

Cele mai multe atacuri se petrec în Florida, SUA. Foto: captură floridamuseum.ufl.edu
Cele mai multe atacuri se petrec în Florida, SUA. Foto: captură floridamuseum.ufl.edu

Aproape jumătate din toate atacurile rechinilor la nivel mondial au loc în SUA, mai precis în statul Florida. Anul trecut, rechinii au atacat 28 de oameni în această regiune, față de 19 cazuri în restul statelor din America. Alte 26 de atacuri au avut loc în celelalte țări ale lumii, majoritatea fiind în Australia.

Media anuală a atacurilor de rechin este de 72 pe an, în întreaga lume. Conform celor de la Florida Museum, doar 22 de persoane au fost mușcate în Egipt de-a lungul timpului.

După cum putem observa, numărul victimelor la nivel mondial nu este foarte mare, dar lucrurile devin și mai grave atunci când turiștii nu sunt anunțați clar despre pericolele care se ascund în locurile unde își petrec vacanța.

Au fost confirmate doar 22 de atacuri de rechin în Egipt, în istorie

Numărul de persoane atacate de-a lungul anilor. Foto: captură floridamuseum.ufl.edu
Numărul de persoane atacate de-a lungul anilor. Foto: captură floridamuseum.ufl.edu

Din nefericire, în unele locuri, salvatorii nu au un protocol clar despre modul cum să acorde primul ajutor. Astfel, din momentul atacului până la sosirea ajutorului, trece mult timp, iar acest lucru poate duce la pierderi de vieți umane.

Un alt aspect periculos este faptul că biologii sunt înclinați să susțină că, odată ce au gustat carnea umană, rechinii vor continua să atace oameni.

Numărul atacurilor rechinilor la nivel mondial a crescut în 2021, după o scădere de 3 ani. Dar aceste statistici sunt distorsionate de pandemia de COVID-19, în timpul căreia oamenii și-au petrecut cea mai mare parte a timpului acasă și nu au plecat în vacanță.

Una peste alta, vacanța în Hurghada sau în altă stațiune din Egipt nu trebuie considerată periculoasă, conform statisticilor. Turiștii trebuie să aibă, însă, grijă și să se informeze despre regiunile pe care le vizitează.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, Prințul William, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
orasul secret sub groenlanda jpg
ceata jpeg
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net