VIDEO Tragedie în Iordania! 13 morți și peste 250 de răniți, în urma unei scurgeri de gaze

Ultima actualizare:

Cel puțin 13 persoane au murit și peste 250 au fost rănite în Iordania, în urma unei scurgeri de gaze toxice. Tragedia de proporții s-a petrecut în portul Aqaba, unde un rezervor plin cu substanțe toxice a căzut în timpul transportului, a anunțat Direcția de Siguranţă Publică.

13 persoane au murit în Iordania. Foto: colaj Twitter
13 persoane au murit în Iordania. Foto: colaj Twitter

În imaginile prezentate de televiziunea de stat se poate observa cum un rezervor de depozitare cade în timpul transportului şi se lovește de puntea unei nave. Ulterior, are loc o explozie şi apoi o scurgere de gaz toxic.

Directoratul pentru securitate publică a anunţat că Departamentul de protecţia civilă a trimis specialişti pentru a izola locul exploziei şi a limita scurgerea de gaz toxic.

Oficialii au îndemnat oamenii să rămână în locuințe și să închidă ferestrele și ușile, potrivit televiunii de stat, scrie The Guardian. Cea mai apropiată zonă rezidențială este la 25 de kilometri distanță de locul producerii accidentului.

Cel puțin 13 persoane au murit în Iordania, în urma unei scurgeri de gaze toxice

Centrul naţional pentru securitate şi managementul crizelor a făcut apel la locuitorii din Aqaba să nu se adune în faţa spitalelor, pentru a uşura munca paramedicilor.

Portul Aqaba se află în zona nordică al Mării Roșii, lângă orașul israelian Eilat, care are o populație de aproximativ 50.000 de locuitori. Orașul e vizitat des de turiști, fiind renumit ca stațiune balneoclimaterică.

Cei care vin aici beneficiază de un climat cald, marin, cu salinitate ridicată, care poate fi folositor pentru diverse afecțiuni respiratorii sau boli de piele.

Potrivit presei locale, premierul Bisher al-Khasawneh a plecat spre Aqaba, imediat după tragedie. Acesta a format o echipă care anchetează incidentul, condusă de ministrul de Interne.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net