România se topește la temperaturi extreme! Meteorologii au emis un Cod roșu și unul portocaliu de caniculă

Ne așteaptă câteva zile de foc. Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme severă, care va fi valabilă pentru următoarele zile. Termometrele vor înregistra valori de până la 41 de grade, iar posibilitatea ca furtunile puternice să aibă loc este una ridicată. 

image

Meteorologii au emis două coduri. Unul roșu, valabil pentru ziua de 23 iulie, în regiunile din vestul țării. 

Citește și: Caniculă în România! Aveți grijă la semnele insolației

În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade. În plus, disconfortul termic va fi unul accentuat. 

Cod protocaliu de caniculă pentru aproape jumătate din țară 

Sâmbătă, 23 iulie, valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește cosiderabil, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În aceste condiții, meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu de caniculă pentru aproape jumătate din țară. Avertizarea rămâne valabilă până duminică, 24 iulie.

Vezi și: 12 sfaturi pentru a păcăli canicula 

Potrivit ANM, sunt vizate județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța. În aceste județe temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius și există probabilitatea ridicată de a se produce furtuni. 

Valul de căldură persistă în majoritatea regiunilor din țară 

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, iar disconfortul termic va fi unul ridicat. Și în cursul zilei de 25 iulie, Capitala se va afla sub avertizarea de tip Cod portocaliu de caniculă, iar veștile venite din partea meteorologilor nu sunt deloc bune.

Ar putea să te intereseze și: Cum îți răcorești casa pe timp de caniculă 

Se pare că, începând din data de 25 iulie, valul de căldură se va extinde din nou în majoritatea regiunilor din țară! Așadar, sfârșitul lunii iulie se anunță unul cu temperaturi extreme și foarte multă instabilitate atmosferică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
fiii lui adrian nastase jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 15 49 17 png
piranha in crisul repede foto Prichici Catalin Facebook 1 jpg
image
image
image
image
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo