Eficien╚Ťa testelor de saliv─â din ╚Öcoli, pus─â sub semnul ├«ntreb─ârii. Mesajul lui Raed Arafat

┼×eful Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, Raed Arafat, a anun┼úat c─â achizi┼úia privind testele COVID din saliv─â pentru ┼čcoli a fost contestat─â la CNSC de c─âtre una din firmele participante. 

image
Eficien╚Ťa testelor de saliv─â distribuite ├«n ╚Öcoli urmeaz─â s─â fie verificat─â de speciali╚Öti

Pentru c─â achizi╚Ťia a fost contestat─â nu va fi semnat niciun contract p├ón─â nu iese decizia primei instan┼úe. Mai mult dec├ót at├ót, Raed Arafat a precizat c─â este posibil s─â existe probleme ├«n leg─âtur─â cu aprovizionarea cu aceste teste deoarece China intr─â ├«n noul an ┼či va fi acolo o vacan┼ú─â de c├óteva s─âpt─âm├óni.

"Din p─âcate, am fost anun┼úa┼úi de c─âtre ONAC c─â achizi┼úia privind testele COVID din saliv─â pentru ┼čcoli a fost contestat─â la CNSC de c─âtre una din firmele participante. Asta ne oblig─â s─â nu mai semn─âm niciun contract p├ón─â iese prima decizie a primei instan┼úei. Nu vom a┼čtepta o a doua instan┼ú─â, legea ne permite s─â semn─âm dup─â decizia primei instan┼úei. Dar IGSU, care semneaz─â aceste contracte subsecvente pe baza licita┼úiei f─âcut─â de ONAC, nu va putea semna din p─âcate s─âpt─âm├óna asta contractele subsecvente (...) ┼či sper─âm s─â avem pronun┼úarea cu celeritate ├«n acest sens. Sunt oferte, sunt companii care au promis c─â vor aduce, dar cu contesta┼úia sunt ni┼čte reguli pe care nu avem cum s─â le ├«nc─âlc─âmÔÇŁ, a declarat Arafat, miercuri, la finalul ┼čedin┼úei de Guvern. 

Eficien╚Ťa testelor urmeaz─â s─â fie analizat─â de c─âtre speciali╚Öti

El a precizat c─â eficien┼úa acestor teste va fi analizat─â de c─âtre speciali┼čti ├«n perioada urm─âtoare.

"Ele sunt prev─âzute s─â se fac─â, dar eficien┼úa lor la un moment dat va fi analizat─â, eficien┼úa m─âsurii ┼či vedem cum va fi modalitatea de ajustarea a m─âsurii. Nu pot spune care vor fi aceste concluzii, se va veni cu ele la un anumit momentÔÇŁ, a explicat ┼čeful DSU.

Arafat a men┼úionat c─â e posibil s─â existe probleme cu aprovizionarea ├«n leg─âtur─â cu testele deoarece China intr─â ├«n noul an ┼či acolo urmeaz─â o vacan┼ú─â de c├óteva s─âpt─âm├óni.

"Depindem de decizia luat─â de CNSC, c├ót de repede vine ┼či c├ónd vine, poate spune: continua┼úi sau solicit─â ONAC-ului reevaluarea. China intr─â ├«n noul an, vor avea o vacan┼ú─â care ├«nseamn─â 3-4 s─âpt─âm├óni, aceste teste vin de acolo, e posibil─â s─â avem probleme cu lan┼úul de aprovizionare ┼či de transport. Va trebui s─â le contract─âm c├ót mai repede dup─â ce trecem de aceast─â faz─â. Mai sunt ┼či alte loturi ├«n negociere la ONAC. Lotul contestat e cel cu livrare rapid─â, celelale loturi sunt cu livrare peste dou─â, trei s─âpt─âm├óniÔÇŁ, a transmis Arafat.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
vladimir draghia jpg
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg