Testele de saliv─â vor ajunge ├«n ╚Öcoli mar╚Ťi. Tot atunci ├«ncep ╚Öi test─ârile elevilor ╚Öi personalului

23 ianuarie 2022

Ministerul Educa╚Ťiei a anun╚Ťat c─â testele de saliv─â pentru elevii din ╚Öcoli ╚Öi nu numai au ajuns ├«n ╚Ťar─â ├«n acest weekend ╚Öi urmeaz─â s─â fie repartizate ├«n ╚Öcoli mar╚Ťi, 25 ianuarie. 

Testul rapid poate detecta infec╚Ťia cu SARS-CoV-2 FOTO: shutterstock
Noile teste de saliv─â vor ajunge ├«n ╚Öcoli mar╚Ťi Foto: Arhiv─â

Peste 10 milioane de teste rapide de saliv─â urmeaz─â s─â fie puse la dispozi╚Ťia ╚Öcolilor ├«ncep├ónd de mar╚Ťi, a anun╚Ťat secretarul de stat ├«n Ministerul Educa┼úiei, Sorin Ion. Testele au ajuns ├«n acest weekend ├«n depozitele inspectoratelor ╚Öcolare ╚Öi au venit ambalate ├«n kituri individuale sau de c├óte dou─â. 

Testele de saliv─â pentru elevi vor ajunge ├«n ╚Öcoli mar╚Ťi

Potrivit lui Sorin Ion, 10.540.000 de teste rapide COVID destinate pre┼čcolarilor, elevilor ┼či personalului din ├«nv─â┼ú─âm├ónt au ajuns ├«n depozitele Inspectoratelor ┼čcolare, urm├ónd ca mar┼úi sau miercuri s─â ├«nceap─â test─ârile ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt.

ÔÇ×├Än cursul zilelor de s├ómb─ât─â ┼či duminic─â, ├«n depozitele Inspectoratelor ┼čcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva - n.r.) destinate pre┼čcolarilor, elevilor ┼či personalului din ├«nv─â┼ú─âm├ónt.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri", a informat, duminică, Sorin Ion.

Achizi┼úia privind testele COVID din saliv─â pentru ┼čcoli a fost contestat─â la CNSC de c─âtre una din firmele participante. Procesul de achizi┼úie a testelor rapide de saliv─â pentru depistarea COVID-19 a fost reluat dup─â ce, vineri, Consiliul Na┼úional de Solu┼úionare a Contesta┼úiilor a respins, ca nefondat─â, contesta┼úia depus─â, a anun┼úat Inspectoratul General pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â.

Ministrul, Sorin C├«mpeanu, anun╚Ťa ├«n luna noiembrie a anului trecut c─â profesorii care se implic─â ├«n asamblarea testelor pe baz─â de saliv─â pentru elevi - ├«n condi┼úiile ├«n care acesteea au fost distribuite cu componentele separate - vor primi zile de concediu, preciz├ónd c─â acesta este un efort pe care ├«l apreciaz─â ┼či care este realizat ├«n interesul siguran┼úei sanitare ├«n ┼čcoli.

De-a lungul timpului, eficien╚Ťa acestor teste de saliv─â a fost pus─â sub semnul ├«ndoielii. Raed Arafat explica anterior ├«n aceast─â lun─â c─â eficien╚Ťa lor va fi analizat─â de speciali╚Öti.

ÔÇ×Eficien┼úa lor la un moment dat va fi analizat─â, eficien┼úa m─âsurii ┼či o s─â vedem cum va fi modalitatea de ajustarea a m─âsurii. Nu pot spune care vor fi aceste concluzii, se va veni cu ele la un anumit momentÔÇŁ, a explicat ┼čeful DSU.  

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!    

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cub radu stefan banica png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg