Testele de salivă vor ajunge în școli marți. Tot atunci încep și testările elevilor și personalului

Ministerul Educației a anunțat că testele de salivă pentru elevii din școli și nu numai au ajuns în țară în acest weekend și urmează să fie repartizate în școli marți, 25 ianuarie. 

Noile teste de salivă vor ajunge în școli marți Foto: Arhivă
Noile teste de salivă vor ajunge în școli marți Foto: Arhivă

Peste 10 milioane de teste rapide de salivă urmează să fie puse la dispoziția școlilor începând de marți, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion. Testele au ajuns în acest weekend în depozitele inspectoratelor școlare și au venit ambalate în kituri individuale sau de câte două. 

Testele de salivă pentru elevi vor ajunge în școli marți

Potrivit lui Sorin Ion, 10.540.000 de teste rapide COVID destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare, urmând ca marţi sau miercuri să înceapă testările în unitățile de învățământ.

În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva - n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri", a informat, duminică, Sorin Ion.

Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante. Procesul de achiziţie a testelor rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul, Sorin Cîmpeanu, anunța în luna noiembrie a anului trecut că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi - în condiţiile în care acesteea au fost distribuite cu componentele separate - vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli.

De-a lungul timpului, eficiența acestor teste de salivă a fost pusă sub semnul îndoielii. Raed Arafat explica anterior în această lună că eficiența lor va fi analizată de specialiști.

Eficienţa lor la un moment dat va fi analizată, eficienţa măsurii şi o să vedem cum va fi modalitatea de ajustarea a măsurii. Nu pot spune care vor fi aceste concluzii, se va veni cu ele la un anumit moment”, a explicat şeful DSU.  

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net