Ți-au ridicat mașina? Uite cum o recuperezi!

Ultima actualizare:

    Autoturismele vor fi depozitate în spații special amenajate în sectorul 4 și 6 al Capitaleisursa foto: click.ro
Autoturismele vor fi depozitate în spații special amenajate în sectorul 4 și 6 al Capitaleisursa foto: click.ro

Veste proastă pentru șoferii bucureșteni care își vor lăsa, de azi încolo, mașinile parcate pe unde nimeresc sau pe unde vor. Dacă ai parcat neregulamentar, primăria nu mai stă la discuții și-ți ridica mașina. Iată tot ce trebuie să șii dacă ai de gând să ignori în continuare legea.

Primăria vine cu propunerea, poliția rutieră își dă acordul, iar băieții cu platforma se execută. Cam așa vor sta lucrurile de acum încolo pentru toți cei care parchează pe unde nimeresc, neținând cont că blochează traficul, circulația mijloacelor de transport în comun, accesul în spitale, școli și alte instituții publice.

Recunoaște, nu o dată te-ai enervat când ai văzut o mașină parcată pe trotuar, pe trecerea de pietoni, în ușa anumitor instituții publice, blocând accesul, sau chiar pe linia de tramvai. Află că de azi lucrurile vor sta altfel, iar cei care își lasă mașinile pe unde vor, fără să țină cont de nimic, vor rămâne fără ele. Mai exact, autoturismele vor fi ridicate și depozitate în două spații special amenajate. Iar asta se va întâmpla atât ziua cât și noaptea.

În ce cazuri ți se ridică mașina

Dacă parchezi neregulamentar pe aceste străzi, vei rămâne fără mașină. Neregulamentar înseamnă să blochezi circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, să blochezi accesul în spitale, școli, grădinițe și alte instituții publice sau să împiedici activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare. Neregulamentar înseamnă și să parchezi pe trecerea de pietoni, pe trotuare, în fața stațiilor mijloacelor de transport în comun sau pe linia de tramvai. Neregulamentar înseamnă să parchezi acolo unde indicatorul rutier îți spune clar că este interzis.  

Unde este depozitat autoturismul

Autoturismele parcate neregulamentar vor fi ridicate 24 de ore din 24 cu șase autospeciale de către angajați ai Companiei Municipale Managementul Transporturilor București. Mașinile vor fi depozitate în spațiile special amenajate din Bulevardul Timișoara nr. 161-163, sector 6 și Bulevardul Metalurgiei nr. 69 – 71 (strada Drumul Jilavei nr. 113) din sectorul 4. Aceste două spații vor funcționa non stop, în așa fel încât proprietarii mașinilor să poată să-și recupereze autoturismele oricând.

Ce faci ca să-ți recuperezi mașina

Iată ce pași trebuie să faci ca să îți iei mașina acasă:

Suni la poliție

Dacă ai parcat mașina, iar când te întorci n-o mai găsești, cu siguranță nu ai căzut pradă hoților, ci ai fost „călcat” de cei care ridică mașini. Ce faci? În primul rând, suni ori la Brigada de Poliție Rutieră – 021.9544 -  ori la Poliția Locală a Municipiului București – 02.9752. Operatorul, după ce îți va lua datele de identificare, te va căuta într-o bază de date și îți va spune în care dintre cele două spații se află mașina ta.

Mergi la unul dintre spațiile de depozitare

Mașina va fi eliberată numai proprietarului, deținătorului sau utilizatorului legal al acesteia și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare. Cu alte cuvinte, va trebui să te descurci singur, nu poate veni altcineva în locul tău să-ți facă treaba. Va trebui să ai și niște acte la tine: cartea de identitate, certificatul de înmatriculare în original sau orice act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosință asupra vehiculului.

Plătești

Plata se poate face în numerar sau cu cardul la spațiul de depozitare. Iată cât vei scoate din buzunar:

200 de lei – ridicarea mașinii dacă are masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv;

150 de lei – transportul mașinii la depozit;

270 de lei – ridicarea mașinii dacă are masa maximă autorizată de peste 5 tone;

200 de lei – transportul la spațiul amenajat.  

Tariful de depozitare se calculează pe un interval de 24 de ore începând cu data și ora depozitării și a fi de 150 de lei.

După ce ai achitat, poți pleca cu mașina acasă.

Ce trebuie să mai știi:

  • Primăria Sectorului 3, prin prezența Poliției Locale, ridică din data de 3 mai mașinile staționate neregulamentar. Taxa pe care șoferii trebuie să o plătească pentru recuperarea mașinii este de circa 500 lei, pentru vehicule de pana la 5 tone. Mașinile sunt depozitate într-un spațiu special amenajat pe str. Releului nr. 4.
  • În cazul în care ai parcat neregulamentar, mașina nu-ți va fi ridicată dacă în interior se află persoane.
  • Dacă s-a început procedura de ridicare a mașinii, iar tu ai fost pe fază și ai venit imediat la locul „faptei”, vei scăpa doar cu plata ridicării. Autoturismul nu va mai fi dus la depozit.
  • Mașina îți este ridicată în prezenta unui polițist rutier sau local.
  • Agentul constatator va filma sau va fotografia locul în care ai parcat, dar și mașina în cauză, consemnând acest lucru în procesul verbal de constatare a contravenției.  
  • Citește și: 
  • https://www.click.ro/news/bucuresti/scandal-pe-ridicarea-autoturismelor-...
  • https://www.click.ro/news/bucuresti/atentie-soferi-din-26-august-se-ridi...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net