Top locuri din România unde găsești cele mai frumoase peisaje și culori de toamnă! Nu vei regreta dacă ajungi în aceste locații

Sezonul de toamnă nu ne-a adus doar ploi și răcoare, ci și cele mai frumoase culori pe care natura le poate oferi. De aceea, este o idee minunată să plănuiești o escapadă într-una dintre aceste destinații din România. Lacul Sfânta Ana, munții Piatra Craiului, dar și Valea Doftanei sunt câteva dintre locurile perfecte de vizitat în această perioadă. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lacul Sfânta Ana este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins

Lacul Sfânta Ana este perla Ținutului Secuiesc. Lacul s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală şi de Est, în una din craterele gemene ale Munților Ciomatu.

Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 m şi este situat pe teritoriul Rezervaţiei Naturale Mohoş. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu. Acesta este locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani.

Lacul Sfanta Ana Foto: arhivă Click!
Lacul Sfanta Ana Foto: arhivă Click!

Lacul Sfânta Ana are o adâncime maximă de 7 metri

De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, lacul Sfânta Ana are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale.

Din cauza curgerilor subterane, nivelul apei scade. Cea mai mare adâncime în anul 1867 a fost de 12 m, în 1907 de 8,5 m, în momentul de față adâncimea apei este de 7 metri. Acest proces i se datorează creșterii continue a apei și a proliferării vegetației. Este posibil ca după câteva decenii lacul Sfânta Ana să devină cum a devenit și Lacul Mohos, o mlaștină. Lacul Sfânta Ana se află la o distanţă de 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 km de Municipiul Sfântu Gheorghe și respectiv 33 km de oraşul Târgu Secuiesc.

Piatra Craiului - zona care atrage numeroși iubitori ai muntelui și drumețiilor

Masivul Piatra Craiului sau Munții Piatra Craiului sau Piatra Craiului sau chiar doar Crai, aparține lanțului Carpaților Meridionali. Craiul este tăios și abrupt, un crai bătrân, de prin Jurasic, dar drept și înalt, elegant și îndrăzneț. Masivul prezintă aproape tot spectrul rocilor sedimentare, depuse de când calcarele din Piatra Craiului s-au ridicat de pe fundul mării. 

Cea mai mare altitudine este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) – 2238m. Dar masivul are multe piscuri de peste 2000m – Vf. Padina Popii (2025m), Vf. Ascuțit (2150m), Vf. Țimbalul Mare (2177m), Vf. Sbirii (2220m).

Munții Piatra Craiului Foto: Shutterstock
Munții Piatra Craiului Foto: Shutterstock

Piatra Craiului este străbătut de numeroase trasee turistice

Zonă care atrage numeroși iubitori ai muntelui și drumețiilor, Masivul Piatra Craiului este străbătut de numeroase trasee turistice, de dificultăți variate, cel mai spectaculos fiind cel dintre Vf. Turnul și Șaua Funduri; lung de 9km, se desfășoară pe porțiunea de creastă a masivului, este dificil, tehnic, recomandat experimentaților. Ai de ales dintre nu mai puțin de 42 de trasee turistice marcate pentru drumeție și 11 trasee de cicloturism, de dificultăți variate, pentru toate tipurile de temerari. 

Valea Doftanei - varietate de atracții naturale

Valea Doftanei este o zonă turistică din județul Prahova, care își are denumirea de la râul care o traversează, Doftana, afluent la râului Prahova. Epicentrul este comuna Valea Doftanei, cu satele Teșila și Trăisteni, dar întreaga vale a râului Doftana este o regiune încântătoare cu o varietate de atracții naturale și obiective turistice. 

În Valea Doftanei se poate ajunge foarte ușor cu mașina, urmând traseul care pornește din Comarnic și continuă prin Secăria. Comuna e ușor accesibilă și se află la doar o oră și jumătate distanță de Brașov și de București. Zona, străbătută de râuri și un lac superb, este perfectă pentru a experimenta farmecul și liniștea vieții rurale. În plus, dacă îți dorești un loc retras, mai puțin frecventat de turiști, Valea Doftanei reprezintă o alegere avantajoasă.

Valea Doftanei Foto: arhivă Click!
Valea Doftanei Foto: arhivă Click!

Lacul Paltinu din Valea Doftanei

În Valea Doftanei există un lac și un baraj de dimensiuni impresionante, care contribuie la conturarea unui peisaj cu adevărat mirific. Cadrul muntos și împădurit din jur, alături de întinderea de apă fură privirile tuturor celor care vizitează locul. În lacul Paltinu viețuiesc mai multe specii de pești răpitori, precum bibanul, știuca și cleanul. Datorită tuturor caracteristicilor sale, Paltinu este unul dintre obiective turistice populare din țara noastră.

Cheile Doftanei 

Cheile Doftanei seamănă foarte mult cu Cheile Bicazului și sunt recunoscute drept unele dintre cele mai frumoase formațiuni carstice din România. Acestea se remarcă prin lungimea de 300 de metri și lățimea care variază între 15 și 20 de metri.

Cheile Doftanei se află între Câmpina și Valea Doftanei, făcând legătura între cele două zone și delimitând drumul comunal, în locul căruia în trecut exista o cale ferată de dimensiuni reduse.

Unde se află Lacul Roșu și Lacul Colibița

Lacul Roșu s-a format după prăbușirea unui versant în anul 1838. De atunci, lacul aflat la poalele muntelui Hășmașu Mare oferă o priveliște încântătoare oricărui turist ajuns aici. Vegetația este spectaculoasă, cu foarte multe nuanțe de verde, portocaliu, roșu și galben, ceea ce transformă locul într-unul ideal de vizitat toamna.

Lacul Colibița Aflat în județul Bistrița Năsăud, la poalele munților Călimani, lacul Colibița este punctul de plecare către trasee spectaculoase pentru iubitorii de natură. Aici te vei bucura de priveliști încântătoare, de linște, aer curat și poți parcurge drumeții montane gata să te impresioneze la fiecare pas. 

Pietrele Doamnei 

Peisajul bogat al rezervației naturale te va lăsa fără cuvinte. Traseul Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Bucovina. Este un loc surprinzător, cu vegetație bogată și plante ocrotite de lege, care a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921. De atunci, pasionații de natură și cunoscătorii de munte obișnuiesc să viziteze locul și să se încarce cu energie pozitivă. 

Delta Dunării 

Un peisaj vechi de peste 700 de ani, dar care încă este spectaculos datorită celei mai impresionante păduri din țară, la aproximativ 23 de km de orașul Sulina, pădurea Letea. În Delta Dunării vei descoperi cea mai veche rezervație naturală din România cu o suprafață de peste 3.000 de hectare și cu o mulțime de specii de animale și păsări. Este un paradis natural care îți va umple sufletul de liniște și bucurie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
cluj napoca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net