Topul județelor cu cele mai mari salarii la început de an. Cine e în fruntea clasamentului

Ultima actualizare:

Bucureștiul conduce clasamentul zonelor în care românii beneficiază de cele mai bune salarii din acest început de an, conform unui sondaj realizat de eJobs. Se pare că media salarială a înregistrat o creștere cu cel puțin 10% față de anul trecut, asta însă numai în anumite domenii și anumite zone, conform economedia.ro. Clujul și Timișul se clasează pe următoarele locuri. 

Crestere salariu FOTO Shutterstock

Piața muncii se arată înfloritoare pentru cei care își caută un loc de muncă, numai pe platforma eJobs sunt postate aproximativ 70.000 de job-uri noi. Cu toate acestea, situația angajatorilor nu este la fel de bună, pentru că în continuare piața muncii se confruntă cu un deficit de candiați. 

Conform lui Bogdan Badea, CEO eJobs, pentru mulți candidați dintr-o varietate largă de categorii rămâne destul de ușor să își schimbe locul de muncă, raportat desigur, la anumite condiții pe care și le stabilesc, precum salariul, programul și alte beneficii. 

Domeniile cu cele mai bună salarii

În acest context, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial al eJobs, zonele/ județele cu cele mai mari salarii din acest început de an au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei (comparativ cu 4.500 de lei în 2022); Cluj, cu 4.800 de lei (versus 4.100 de lei în 2022), Timiș (4.700 de lei vs. 4.000 în 2022) sau Sibiu, care, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei, este județul care a înregistrat cele mai mari creșteri față de anul trecut, când media salarială pe județ era de 3.500 de lei. În Brașov, Iași și Ilfov vorbim despre salarii medii nete de 4.000 de lei, cu aproximativ 15% mai mult decât la finalul lui 2022, conform economedia.ro. 

Bani jpeg

Pe de altă parte, județele în care românii câștigă cel mai puțin sunt ocupate de Vrancea, Vâlcea, Galați, Suceava și Vaslui, unde salariile mediii ajung unde între 3.000 și 3.400 de lei net, pe lună.

„Din perspectiva domeniilor, lucrurile sunt mult mai stabile, însă doar în sensul succesiunii lor în ierarhie pentru că, altfel, și aici vorbim despre creșteri salariale față de anul trecut. Cu alte cuvinte, IT-ul continuă să fie cel mai bine plătit domeniu din România, cu câștiguri medii nete de 7.020 de lei pe lună (versus 6.000 de lei în 2022)”, completează Bogdan Badea, conform aceleași surse.

Pe următorul loc în ceea ce privește salariile bine plătite din țară se regăsește postul de project manager cu un salariu de 6.000 de lei. Urmează apoi cei care lucrează în banking cu un salariu mediu de 5.500 de lei lunar de la 4.300 în 2022, și ulterior cei din telecomunicații și automatizări cu 5.000 de lei, cu o creștere salarială de 800 de lei. Angajații din auto / echipamente și petrol / gaze au depășit și ei pragul de 4.500 de lei la început de an și au ajuns la un salariu mediu de 4.800 de lei, în timp ce angajații din e-commerce (4.700 de lei), marketing (4.500 de lei) sau asigurări (4.500 de lei).

„Vedem, de asemenea, o medie salarială de 5.000 de lei pentru joburile remote. Deși numărul lor în platformă este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, candidații mențin un interes crescut pentru acestea și aplică în consecință, motiv pentru care ele se pot transforma într-un avantaj competitiv pentru acei angajatori care au dificultăți în a găsi suficienți candidați în piață”, explică Bogdan Badea, potrivit economedia.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net