Se fac angajări la stat pe salarii de 10.000 de lei. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Hidroelectrica oferă salarii de 2000 de euro, adică aproape 10.000 de lei, pentru locuri de muncă puse la dispoziție de compania de furnizare electrică. Este vorba de 280 de posturi aprobate de către Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica.
Citește și: Clienţii Hidroelectrica vor putea plăti facturile întârziate în rate
La sediul central din București ar ajunge să lucreze 726 de persoane. În acest moment, 397 de oameni sunt angajați în Capitală, la sediul central. Așadar, angajări se fac la:
- la departamentul de furnizare a energiei pentru clienții casnici
- șefi de servicii
- experți
- economiști
- ingineri
- juriști
Pentru cele 280 de posturi create, compania Hidroelectrica plătește anual 50,9 milioane de lei anual sau 10 milioane de euro, adică 190.000 lei pe și 3.400 euro pe lună.
Pentru salariul net de 2.000 de euro pe lună, Hidroelectrica plătește salariul brut de 3.400 de euro.
Angajările se fac din cauza faptului că Hidroelectrică are un deficit de oameni și probleme cu serviciul de distribuție a energiei către populație. Intrați pe site-ul Hidroelectrica pentru a vedea posturile puse la dispoziție, ce condiții sunt pentru ocuparea acestor poziții și pentru ce perioadă sunt plătite. (n.r.vezi aici locurile de muncă disponibile)
Cum să-ți plătești facturile la Hidroelectrica în rate
Așa cum și Click! a scris (n.r. citește aici despre acest subiect), compania Hidroelectrica le oferă clienților săi posibilitatea de a-și plăti facturile întârziate în rate. Cum pot face asta cei 500.000 de consumatori care nu și-au primit facturile la energie în ultimele luni?
Ei, bine, compania Hidroelectrica a anunţat, la începutul anului, că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni. Astfel, într-un interval de 45 de zile, în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, oamenii nu sunt penalizați, așa că își pot plăti facturile fără costuri extra.
Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor.
Companie românească cu profit ridicat
Hidroelectrica, care este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național din România, se afla, în 2019, pe locul trei în topul celor mai valoroase companii de la noi din țară, evaluată la evaluată la 24,4 miliarde de lei.
Citește și: Când se dau cardurile de energie și cum poți intra în posesia lor
Hidroelectrica administrează 430 de grupuri, dintre care 169 în centrale cu putere instalată <10 MW, 250 in CHE> 10 MW, iar 11 sunt grupuri de pompare.
Într-un an hidrologic mediu, Hidroelectrica asigură 30% din totalul producției naționale de energie electrică. În 2019, Hidroelectrica a produs 15,210 TWh.
Privatizarea companiei Hidroelectrica a început în 2004, prin vânzare a 150 de micro-hidrocentrale, iar până în august 2009 au fost vândute 87 de microhidrocentrale (n.r. microhidrocentralele sunt unități de producție care au capacități sub 10 MW).
Vezi și: O nouă modificare! Cine nu mai depune declarația pentru plafonarea energiei electrice?
În anul 2013, a fost luată decizia de listare la Bursă a 10% din acțiunile producătorului de energie electrică, prin Hotărârea de Guvern 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. București, modificată ulterior prin HG 897/2017, scrie Wikipedia.
La începutul anului 2022 a fost anunțat că marele furnizor de energie electrică va vinde la bursă un procent de 15% din valoarea companiei. Astfel, întrece cea mai mare listare de până acum deținută în 2014 de Electrica.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!