Clienţii Hidroelectrica vor putea plăti facturile întârziate în rate

Ultima actualizare:

Românii care întâmpină dificultăţi financiare la plata facturilor la energie au posibilitatea să le plătească eşalonat. Este vorba despre clienţii Hidroelectrica! Facturile se împart pe 6 luni şi fiecare rată se plăteşte împreună cu factura curentă.

image

Vezi și: Coșmarul facturilor din iarnă continuă! Sunt discutate noi formule de calcul

Hidroelectrica şi-a triplat numărul de clienţi în ultimul an, datorită preţurilor mai mici. Pentru a putea administra cu mai multă uşurinţă clienţii pe care îi are acum, compania a lucrat la implementarea unui nou sistem informatic de facturare, care a fost finalizat vineri seară. Însă, din această cauză, facturile vor veni acum pentru mai multe luni şi vor conţine sume mai mari. 

Citește și: Vestea care dă fiori românilor. Cum vor fi calculate facturile la curent, din ianuarie 2023!

Ca urmare, Hidroelectrica transmite că, în cazul consumatorilor care se află în dificultate în ceea ce priveşte plata facturilor, există posibilitatea de a opta pentru eşalonarea sumelor restante. Plata va putea fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. „Pe perioada eşalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eşalonare”, explică reprezentanţii Hidroelectrica într-o postare pe facebook.

Iată și: Care este cea mai potrivită centrală termică pentru locuință, pentru a reduce plata facturilor

Ce trebuie să faci pentru plata în rate

Consumatorul care operează pentru plata eşalonată trebuie să trimită o cerere la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum şi la sediul central. Există două tipuri de cereri pentru clienţii casnici şi pentru cei non-casnici.

De interes: Reguli noi pentru facturile la energie. Cât vor plăti în plus românii

Aceştia trebuie să le completeze cu datele personale, cum ar fi numele, adresa, CNP-ul, dar şi cu informaţii legate de facturile pentru care cer plata eşalonată, numărul facturii fiscale, data emiterii şi suma de plată. „Termenul de plată a facturilor emise de către Hidroelectrica este  de 45 de zile în cazul clienţilor casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalităţi.”, a mai precizat compania.

Urmărește și: Iată 6 trucuri eficiente pentru facturi mai mici la curent

Conform reglementărilor emise de ANRE, orice furnizor care nu trimite factura la timp, trebuie să îi dea posibilitatea clientului să plătească în rate.

Din ianuarie va intra în vigoare legea care stabileşte noile plafoane de preţ la energie pentru clienţii casnici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock
Cuplu de tineri chinezi pixabay jpg
prognoza meteo  webp
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay