Totul despre parada de 1 Decembrie de la București. În ce oraș se va da mâncare gratuită de Ziua Națională

Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naționale a anunțat joi cum va arăta parada de la București de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. La parada de la Arcul de Triumf vor participa peste 1.500 de militari și specialişti din cinci instituții românești iar ca invitați 150 de soldați și ofițeri din nouă țări. De asemenea Click! a aflat că Alba Iulia este primul mare oraș din România care dă mâncare gratis de de 1 Decembrie.

Avioane la parada de 1 Decembrie
MApN anunță că în acest an vremea va permite participarea aeronavelor. Captură stirileprotv.ro

Cine va participa la parada de 1 Decembrie de la București 

Pe sub Arcul de Triumf din București vor defila de Ziua Națională a României începând cu ora 11.00, unități de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor.  

În plus vor fi prezentate publicului aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave Alături de militarii români, vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din nouă țări.  

Vor fi prezente unități și avioane din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia. 

Avertisment de la Ministerul Apărării 

Reprezentanții Ministerului Apărării avertizează în același timp populația că în cadrul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, sunt programate survoluri cu aeronave militare ale următoarele localități: Sinaia, Constanța, Alba Iulia, Mediaș, Câmpia Turzii, Turda, Cluj-Napoca, Șimleu Silvaniei, Ungheni, Sighișoara, Zalău, Târgu Jiu, Fetești, Slobozia, Călărași, Buzău, Bacău și Iași.  

Antrenamentele aferente vor avea loc în perioada 24 – 30 noiembrie, când vor fi executate zboruri la înălţimi mici (aproximativ 300 metri faţă de sol) în judeţul Ilfov, municipiul Bucureşti și în alte localități din țară. Antrenamentele vor fi organizate astfel încât impactul asupra comunităţilor locale survolate să fie minim. 

La Alba Iulia mereu de 1 Decembrie s-a dat mâncare gratis
Dacă în alți ani meniul gratuit includea fasole cu cârnați acum se va da varză. Foto: alba24.ro

Masă gratuită la Alba Iulia 

Varză cu cârnați. Acesta este meniul care va fi servit gratuit trecătorilor în curtea Palatului Princiar din Alba Iulia de Ziua Națională a României anunță alba24.ro. Este vorba despre masa populară, unde vor fi gătite peste 5000 de porții.

Douăzeci de bucătari vor prepara peste 1000 de kilograme de varză și în jur de 450 de kilograme de cârnați. Sursa citată știe și cum va fi gătită masa: la ceaune imense. Varza cu cârnați va fi servită de la ora 15.30, după parada militară 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
Ora de iarna FOTO Shutterstock jpg
padure pixabay jpg
beyonce kamala jpg
mihaela bilic facebook jpg
Pasarela Gelu FOTO Primaria Timisoara jpg
acc pod victima jpg
Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev FOTO PROFIMEDIA
image
actualitate.net
image
actualitate.net