Tragedia de ieri nu a ajuns. „De la genunchi a luat un copil. Am răgușit cât țip la ei”

Ultima actualizare:

Tragedia de luni,14 august, când șase persoane au murit luate de valuri, dintre care trei numai în Mamaia, nu a adus nicio schimb are în comportamentul unor turiști. În ciuda, valurilor înalte și a vântului puternic, multe persoane ignoră toate avertismentele și se avântă în mare. Salvamarii încearcă cu disperare să îi convingă să țină la viața lor, însă se lovesc de indiferență și iresponsabilitate.

salvamari 0 jpeg

Sunt peste 100.000 de turiști în stațiunile de la malul mării, ceea ce înseamnă o mare aglomerare pe plaje. Salvamarii, care sunt infinit mai puțini se luptă din răsputeri cu iresponsabilitatea unora dintre ei. Valurile sunt extrem de periculoase în aceste zile, iar curenții care se formează ca urmare a furtunii din larg sunt extrem de puternici, ziua de 14 august demosntrând că sunt fatali.

Șeful salvamarilor: Părinții sunt inconștienți

Turiștii care se avântă în mare nu înțeleg că își pun viața în pericol și lor, dar și celor care încearcă să îi salveze atunci când ajung în pericol.  Mai mult, șeful salvamarilor din sudul litoralului spune că este revoltat de indiferența părinților care își lasă copiii nesupravegheați în mare, fie ei și la mal.

Luni, 14 august, am scos 4 oameni din apă care prezentau funcții vitale. Am scos peste 20-25 de oameni din zone în pericol de înec. Mulți stau cu saltele, cad de pe ele, merg cu fluturași, cu mingi gonflabile, cu tot felul de mijloace plutitoare și ne creează nouă probleme. Părinții stau pe șezlong, cu telefonul în mână, copilul se aruncă în valuri cu colacul. Bunicii cu nepoții, părinții cu copiii, să fie atenți. Sunt valuri foarte, foarte mari. Vântul bate foarte puternic, sunt curenții foarte puternici. Îi ia din mal. De la genunchi a luat un copil. Eu am răgușit, țip la ei, deși am electro-megafon. Nu știm ce să mai facem. Părinții sunt inconștienți. Nu generalizăm.” a declarat pentru Replica Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului.

Încă 3 zile de valuri mari și curenți puternici

Vasile Borteș trage un semnal de alarmă turiștilor ajunși pe litoral, aceștia fiind rugați să respecte semnificațiile steagului arborat, mai ales că urmează încă 3 zile cu valuri mari și curenți puternici, spune el.

„Roșu-galben, un singur steag, înseamnă prezența salvamarului, turiștii au voie să înoate, zona este sigură pentru îmbăiere. Roșu-galben-galben, au voie în mare doar înotătorii foarte experimentați. Roșu-galben-roșu, pericol de înec, nu are nimeni voie să intre în mare, înotul interzis, scăldatul interzis. Se anunță 3 zile de furtună, valuri foarte mari, vânt puternic, curenți puternici.” a încheiat Vasile Borteș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net