Tragedie la Constanța! Un copil de 11 ani s-a înecat în mare: „Se juca în apă. A fost luat de valuri"

Un copil, în vârstă de 11 ani, s-a înecat în mare, la Constanța. Băiatul se juca în apă, când a fost luat de valuri. Salvamarii l-au căutat zeci de minute, iar în momentul când l-au găsit s-au încercat procedurile de resuscitare, totul în zadar, însă. Copilul a fost declarat decedat.

Copilul care s-a înecat avea 11 ani Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)
Copilul care s-a înecat avea 11 ani Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)

Băiatul a fost găsit inconștient în apă

Duminică, 25 august, în jurul prânzului, salvatorii de la ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pe o plajă din municipiul Constanța, pentru căutarea unui minor în vârstă de 11 ani. Băiețelul a fost găsit inconștient în apă. A fost scos de către salvatori și a început protocolul de resuscitare.

Timp de aproximativ o oră, medicii s-au luptat să-l readucă la viață pe copil, însă în urmă cu scurt timp, acesta a fost declarat decedat. Salvamarii au arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că scăldatul era permis doar înotătorilor experimentați.

Un bărbat a murit înecat în mare 

La începutul lunii iulie, a fost alertă pe litoral. Un bărbat care a intrat în mare, la Constanța, să se răcorească, nu a mai ieșit. Speriată, fiica lui le-a spus salvamarilor că nu îl mai vede, iar când salvamarii l-au găsit și l-au adus la mal, era deja prea târziu. Medicii l-au resuscitat, dar eforturile lor au fost zadarnice.

Tot atunci, alți doi tineri care se aventuraseră cu caiacul pe lacul Siutghiol au fost aduşi cu greu la mal de pompierii de la ISU. Caiacele celor doi au fost purtate în larg de valuri. Salvatorii atrag atenția că vântul și curenţii pot pune în pericol şi pe cei mai experimentați sportivi.

A murit înecat la Jupiter încercând să își salveze fetița

La începutul lunii august, un bărbat de 35 de ani din Craiova, care se afla cu familia în vacanță în stațiunea Jupiter, a murit înecat în mare. Tânărul intrase în apă ca să-și salveze fetița de 6 ani, când a fost tras de curenții puternici. Trupul său a fost găsit abia după 40 de ore de căutări.

Tatăl a văzut că fiica sa de 6 ani se îneacă în mare. Micuța se afla pe un colac gonflabil și fusese luată de curenți. Bărbatul a intrat în apă, a salvat-o pe micuță și i-a dat-o unui alt turist. Din nefericire, însă el a fost tras în valuri și nu a mai reușit să ajungă la mal.

Totul s-a derulat sub privirile neputincioase ale soției bărbatului, dar și ale martorilor care se aflau pe plajă în acel moment. Scafandrii veniți imediat în ajutor au pornit în căutarea bărbatului dispărut în valuri. Abia după două zile, trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit pe fundul mării și adus la mal. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anaf datorii la stat jpeg
Andrei Piedemonte, pilot de curse off road, a murit într un accident produs pe E85  Foto Facebook Federația Română de Automobilism Sportiv jpg
plaja suncuius calator in bascheti
Brigitte Macron jpg
Metoda șosetelor umede pentru scăderea febrei Colaj Instagram
Concert Coldplay Bucuresti 03 foto Denis Grigorescu jpeg
Cetatea medievala Deva  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (31) jpg
Copiii sunt mult mai expuși îmbolnăvirilor, deoarece nu au un sistem imunitar foarte puternic, așa cum îl are un adult  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net