Traian Băsescu, discurs ținut elevilor despre succes! „Banii nu se fac nici la poker, nici la jocurile de noroc"

Fostul președinte al României Traian Băsescu a participat, ieri, la o conferință pe tema educației, la Târgu Jiu. Acesta le-a vorbit elevilor despre ce trebuie să facă în viață pentru a avea succes, scrie adevărul.ro.

Traian Băsescu a susținut un discurs motivant în fața elevilor
Traian Băsescu a susținut un discurs motivant în fața elevilor

Traian Băsescu: "Banii nu se pot face nici la poker, nici la jocuri de noroc"

Este o plăcere să mă întâlnesc cu voi. Este o plăcere să mă întâlnesc cu generația tânără. Ce am observat în perioada aceasta pe care am trăit-o trepidant de la intrarea în Academia Navală și până acum: în viață sunt două lucruri esențiale.

Primul este sănătatea și al doilea este să fii un bun profesionist. Dacă ești sănătos și un bun profesionist, cu siguranță o să-ți atingi și obiectivele personale, pentru că vei avea resurse financiare, vei avea bani. Banii nu se pot face nici la poker, nici la jocuri de noroc, ci se fac muncind. Aceste două lucruri, sănătatea și profesionismul, sunt cele care își garantează succesul în viață”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că își va dedica timpul tinerilor

„Îmi pare rău că nu le-am putut spune (n. red. aceste lucruri) când eram mult mai tânăr, dar atunci nu ajunsesem să trag concluziile acestea la 72 de ani, după 50 de ani de serviciu pe cartea de muncă. O să-mi dedic perioada următoare, după ce îmi voi termina mandatul de europarlamentar, întâlnirilor cu generația tânără, pentru că este cel mai important lucru pe care îl pot face“, a spus Băsescu.

"Întâmplările m-au călit extraordinar"

Acesta a explicat elevilor că a trecut de-a lungul vieții prin multe întâmplări grele, însă acestea l-au ajutat să devină omul care este. „Întâmplările m-au călit extraordinar și mi-au dat o altă viziune asupra sentimentul de pericol. Ce pericol este când țipă trei la tine în politică. Întotdeauna făceam comparația și mă gândeam că mă pot speria când țipă și spun nu știu ce prostii? Nu au cum să mă sperii și de o manifestație cu mii de oameni în fața Ministerului Transporturilor, atâta timp cât a trebuit să nu mă sperii de furtuni cu valuri mari sau de incendii“, a spus Traian Băsescu.

Ce a declarat despre învățământul românesc

„Am schimonosit sistemul de educație. (...) Învățământul românesc ar trebui să dobândească capacitatea de a-i selecta pe cei care sunt foarte buni într-un anumit domeniu“, a conchis Traian Băsescu.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net