Traian Băsescu, internat de urgență la Spitalul Militar. Boala de care suferă fostul președinte

Ultima actualizare:

Traian Băsescu are probleme de sănătate. Fostul președinte a fost internat, vineri seară, la Spitalul Militar din Capitală.

Traian Băsescu, internat de urgență la Spitalul Militar
Traian Băsescu, internat de urgență la Spitalul Militar

Ce probleme de sănătate are Traian Băsescu

Medicii spun că Traian Băsescu are viroză pulmonară puternică. Acesta primește tratament, iar starea sa este acum stabilă. În vârstă de 72 de ani, europarlamentarul se confruntă și cu alte probleme de sănătate. În martie 2022, a fost internat la un spital din Bruxelles după ce a suferit un infarct, scrie Digi24.ro

Fostul șef al statului a avut, de-a lungul anilor, mai multe intervenții chirurgicale la glanda tiroidă, dar și la coloana vertebrală. De data asta, surse din cadrul spitalului spun că nu se pune problema unei eventuale operații chirurgicale. 

Traian Băsescu ar fi internat pe secția de Boli Infecțioase fiind suspectat de viroză pulmonară. Traian Băsescu a fost diagnosticat în 2023 cu pneumonie severă. Nu a avut AVC, cum sugerau zvonurile inițiale. Problemele sale majore sunt legate de inimă și vasele de sânge. El suferă de ateroscleroză, tensiune mare (16 cu 9) și dislipidemie.

Cea mai gravă problemă a fostului președinte este la plămâni. Băsescu are emfizem pulmonar, o boală de fumători. Aceasta îi scade calitatea vieții prin oboseală rapidă.

Fostul șef al statului ar avea probleme cu prostata, la fel ca și Regele Charles al III-lea, au precizat sursele medicale citate. El nu a putut fi contactat, pentru un punct de vedere. Traian Băsescu va fi supus unor investigații și va urma un tratament specific afecțiunii de care suferă.

Băsescu a mai fost operat de hernie de disc

În trecut, pe vremea când era președinte, Băsescu a mai fost operat de hernie de disc. Se întâmpla în 2005, în primul mandat, după alegerile prezidențiale câștigate în fața lui Adrian Năstase. Ulterior, politicianul și-a ținut problemele medicale departe de spațiul public.

Presa a mai relatat despre o serie de probleme de sănătate, pentru care a urmat tratamente, în 2020 și 2022, în spitale din Franța și Belgia.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, povestea Traian Băsescu.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net