Un tren plin cu călători a avut nevoie de trei locomotive. Primele două s-au stricat pe o distanță de 1 km

Ultima actualizare:

Românii care sunt nevoiți să călătorească cu trenul în aceste zile caniculare, trăiesc o adevărară dramă. Fie suportă temperaturi de peste 50 de gade în gavoane pentru că instalația de climatizare nu funcționează, fie ajung la destinație cu întârzieri de sute de minute. Pentru un tren care a plecat din Vatra Dornei a primit două locomotive pe o distanță de un kilometru. Abia a treia a mers.

tren de calatori pe traseu jpeg

A treia a fost cu noroc

Trenul IRN 1654 a ajuns marți dimineață în Gara de Nord din București cu o întârziere de peste două ore și jumătate, după ce a avut nu una, ci două locomotive defecte pe parcurs, informează Club Feroviar.

Garnitura a plecat luni seara la ora 20,40 din stația Vatra Dornei Băi, cu destinația finală Gara de Nord din București. Numai că până la următoarea stație, Vatra Dornei (distanță de 1 km), locomotiva aflată la tracțiune s-a defectat și a fost adusă în ajutor o alta.

La Vatra Dornei însă a fost necesară detașarea ambelor locomotive, pentru că și cea de-a doua s-a defectat.Trenul a fost tractat până la stația Suceava, unde a primit o a treia locomotivă. Cu aceasta s-a ajuns la destinație cu o întârziere de peste 150 de minute.

Alte trasee, acceași problemă: locomotive stricate pe drum

Probleme au fost și la alte trenuri ale operatorului feroviar de stat, în special la cele de noapte care în această dimineață ar fi trebuit să ajungă la malul mării.

Trenul Oradea-Constanța a schimbat luni seara locomotiva la doar 35 km de la plecarea din stația de formare.

Trenul a plecat luni după-amiază la ora 16,21 din Oradea și ar fi trebuit să ajungă la Mangalia, la ora 9,56. La ora prânzului încă nu sosise la destinație.

Un alt tren care se deplasa spre litoral a avut probleme pe traseu. Este vorba de trenul care a plecat din stația Timișoara Nord, cu 28 de minute întârziere

La Roșiori Nord, locomotiva s-a stricat și a fost înlocuită. Trenul a ajuns la destinație cu o întârziere de aproape 100 de minute.

Un călător a fost luat cu salvarea din tren

Probleme au fost și din cauza nefuncționării instalației de climatizare. În trenul IR 1836, care a plecat luni dimineață la ora 7,40 din stația Cluj-Napoca, unui călător i s-a făcut rău din cauza căldurii insuportabile din vagon, iar la stația Craiova a fost chemat echipajul SMURD.

Persoana respectivă a fost preluată cu ambulanța și dusă la spital, unde a fost internat la ATI. Trenul a avut o întârziere de 142 de minute la sosirea la destinația finală, Gara de Nord din București.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net