Trei noi cazuri de infectare cu Omicron, în România. Care e starea pacienţilor

Trei noi cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate, miercuri (15 decembrie), în România. Numărul total al persoanelor infectate cu această variant a ajuns astfel la 11.

Trei noi cazuri de Omicron în România foto: AFP
Trei noi cazuri de Omicron în România foto: AFP

Una dintre cele trei persoane infectate cu Omicron este o femeie de 31 de ani, din Bucureşti, care nu a călătorit în afara ţării. Tânăra este vaccinată împotriva Covid 19 cu schema completă de imunizare, iar starea ei de sănătate este una bună, a anunţat Ministerul Sănătății.

Un pacient cu Omicron, internat la Matei Balş

Celelalte două persoane sunt tot femei, şi ele din Bucureşti: una a călătorit în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu oameni veniţie de acolo. Ambele au forme uşoare ale bolii.

Una este internată la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București unde este ţinută sub observație și va fi externată curând, iar cea de-a doua este în carantină la domiciliu.

"Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarant directorul Institului, Andrei Marinescu, pentru digi24.ro.

În acest moment, autorităţile au demarat anchete pentru a vedea cu cine au intrat în contact femeile. Pe lângă cele trei noi cazuri, în România mai sunt alte opt persoane infectate cu Omicron.

Numărul infectărilor cu Omicron va creşte după Sărbători

Medicul Andrei Marinescu a mai atras atenţia că este foarte posibil ca numărul cazurilor de infectare cu Omicron să crească după perioda Sărbătorilor, pentru că oamenii vor intercaţiona mai mult, iar noua variantă are un ritm de transmitere accelarat.

“După sărbători este posibil să fie o creștere a numărului de cazuri și în România, interacțiunile de sărbători duc mereu la creștere, așa că ele trebuie să fie în familia restrânsă, să luam în calcul riscul. În legătură cu o transmitere comunitară accelerată, spre 1 februarie ar putea fi o creștere importantă", a declarat medicul.

Marea Britanie: primul deces provocat de Omicron

Primul deces al unei persoane infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus a fost raportat în Marea Britanie, a anunţat luni premierul britanic Boris Johnson. Acesta este primul deces cunoscut până acum al unei persoane infectate cu Omicron. 

Conform celor mai recente date, variant Omicron este dominantă deja în Londra: jumătate dintre infecţiile cu coronavirus sunt provocate de această mutaţie. În săptămâna 3-9 decembrie au fost înregistrate 51,801 de cazuri de Covid doar în Londra.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net