Tu ce faci cu florile când pleci în concediu?

Ultima actualizare:

În perioada verii, din cauza caniculei, florile de apartament nu ar putea rezista nicio zi fără apă. Situaţia devine mai complicată în momentul în care vrei să pleci în concediu. Dacă animalele de companie se pot lăsa la prieteni, rude sau la centrele de medicină veterinară, întrebarea e „ce facem cu plantele?”. Diana Bart, de curând şi decoratoare de interioare, ne dă câteva soluţii ingenioase.

Soluţiile nu sunt neapărat să dai cheia unui vecin sau să rogi prietenii să treacă pe la tine, seară de seară. Există tot felul de trucuri ieftine şi la-ndemână. Unul dintre ele este cu sticla de unul sau de doi litri. „Umple-o cu apă, găureşte-i dopul în câteva locuri şi înfige-o în pământul din ghiveci, cu dopul în jos. Apa se va scurge puţin câte puţin, iar planta va supravieţui fără probleme aproximativ o săptămână. 

Prezentatoarea tv Diana Bart te învaţă  să realizezi rezerve de apă ingenioase
Prezentatoarea tv Diana Bart te învaţă să realizezi rezerve de apă ingenioase

Şi tot cu sticla, poţi realiza şi un ghiveci minimalist, ieftin şi la modă. Trebuie doar să tai gâtul sticlei şi apoi să-l introduci în apă, folosind un şnur de legătură prin care pământul să-şi tragă apa”, ne spune Diana Bart, prezentatoarea Focus Magazin de la Prima TV, care şi-a luat diploma în amenajări interioare. De altfel, metoda cu şnurul este foarte populară. Se folosesc bentiţe de in absorbante sau fitiluri de lampă. Un capăt se introduce într-un vas mai mare cu apă, până atinge fundul, iar celălalt se înfige în pământul din ghiveci, şnurul devenind, astfel, o conductă de irigare. Vasul cu apă trebuie să fie aşezat la 10-20 cm deasupra ghivecelor, pentru a se asigura căderea apei prin gravitaţie.

„De asemenea, putem crea o mică seră în jurul florii noastre. Îi punem pur şi simplu o pungă deasupra, cât să nu o sufocăm, şi o prindem cu un elastic de ghiveci. Va transpira şi se va umezi suficient”, sugerează Diana. 

Pentru perioade mai scurte, de câteva zile, se mai poate acoperi pământul din ghiveci cu o folie de plastic sau un strat de turbă (cărbune), după ce în prealabil a fost udat bine, pentru a împiedica evapocarea apei. „Dacă ai ceva ziare sau hârtii la-ndemână, udă-le bine şi pune-le în câteva straturi deasupra pământului din ghiveci. Vor proteja solul şi vor asigura umidicatea”, mai spune specialistul nostru.

Nu este recomandată schimbarea locului în care s-a obişnuit planta, nici acoperirea completă a ferestrelor cu jaluzele, pentru că floarea are nevoie de lumină. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net