Turiştii neatenţi, preferaţii hoţilor

Ultima actualizare:

Mult aşteptata vacanţă de vară vă poate lăsa un gust amar dacă rămâneţi cu buzunarele goale încă din primele zile. Iar asta nu din cauza vreunei proaste gestionări a banilor, ci din cauza hoţilor. Pe fondul neatenţiei, puteţi rămâne fără portofel, fără carduri, telefon, aparat foto, chiar şi fără maşină. Iată ce recomandări au pentru voi poliţiştii.

Pe drumul cu maşina 

  • Aţi plecat cu maşina spre mare/munte, sau spre destinaţii mai îndepărtate, cum e Bulgaria, Grecia? Opriţi doar la benzinării sau în locuri special amenajate. Chiar dacă pauza este scurtă, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor şi rămâneţi în zona autoturismului dacă aveţi bunuri plasate la vedere.

  • Nu lăsaţi cheile în contact chiar dacă lipsiţi două minute. „Furtul unei maşini cu cheile lăsate în contact durează câteva secunde”, aflăm de pe politiaromana.ro.
  • Dacă vă îndepărtaţi de maşină, nu lăsaţi la vedere genţi, telefoane mobile, laptopuri şi aparate foto. Sunt „tentante”.
  • Nu în ultimul rând, sistemul de alarmă e cea mai eficientă modalitate de protejare a maşinii. Poliţiştii vă sfătuiesc să-l acţionaţi permanent.

La hotel

  • Aţi fost cazaţi la parter sau la etajul 1? Balconul vostru poate comunica uşor cu balcoanele vecinilor? Atunci, oricât ar fi de cald, nu lăsaţi uşa/fereastra deschisă! Riscaţi să aveţi musafiri nepoftiţi care vă vor face „curăţenie” în cameră. 
  • Cheile de la camera de hotel pot fi pierdute la plajă, iar dacă pe ele e trecut numele hotelului şi numărul camerei, hoţii pot merge direct la ţintă, mai atrag atenţia poliţiştii, care vă sfătuiesc să lăsaţi cheia la recepţie.
  • Nici când ieşiţi dimineaţa din cameră nu e bine să lăsaţi la vedere, pe noptieră, bani şi bijuterii.

În staţiune, la plimbare

  • Evitaţi să afişaţi ostentativ bijuterii şi telefoane de ultimă generaţie. Sunt „magneţi” pentru tâlhari. Mai ales când sunteţi singuri, la ore târzii, în locuri izolate, nu purtaţi astfel de accesorii!

  • Nu ţineţi banii, portofelul şi bunurile de valoare în rucsacul pe care îl ţineţi în spate. Nici nu luaţi cu voi toţi banii, ci doar strictul necesar.
  • Plimbaţi-vă prin zone intens circulate, mai ales după lăsarea serii. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, anunţaţi-vă familia sau prietenii cu privire la suspiciunea voastră, schimbaţi traseul sau cereţi ajutorul unui poliţist. 
  • Poliţiştii vă mai avertizează să nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice, izolate, de către aşa-zişii vânzători ambulanţi care vă promit lucruri ieftine. Puteţi fi tâlhăriţi.

Pe plajă

  • Nu vă luaţi cu voi portofelul cu acte, aparatul foto, bijuterii şi alte bunuri de valoare. Lăsaţi-le în cameră, iar în geanta de plajă puneţi doar creme, prosoape şi bani de un suc, astfel încât, dacă rămâneţi fără ea, să nu fie paguba prea mare.
  • Supravegheaţi-vă şezlongurile şi atunci când intraţi în apă, sau staţi cu rândul în preajma lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test cancer prostata jpg
Alejandro Mayorkas intalnire cu ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru Foto Ambasada României in SUA jpg
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net