Ucraina solicită românilor să nu mai filmeze și să distribuie atacurile rușilor pe Dunăre

Apel al ambasadei Ucrainei pentru locuitorii din Delta Dunării sau pentru marinarii tomâni care navighează pe Dunăre. Reprezentanții diplomatici ai țării vecine ai cerut ca imaginile bombardamentelor rusești în porturile ucrainene, surprinse din zona românească să nu mai fie distribuie pe rețelele de socializare. Motivul oficial este ca filmările folosesc rușilor, neoficial este vorba de panica întreținută

Porturile Reni și Ismail bombardate de ruși
Porturile Reni și Ismail au fost atinse de dronele și rachetele rusești. Captură observatornews.ro

În ultimele zile, foarte multe filmări ale bombardamentelor rusești în porturile Ucrainei de la Dunăre au fost răspândite de cetățeni români. Aceștia le-au făcut fie de la bordul navelor care circulau pe Dunăre în momentul atacurilor, fie din localitățile de pe malul românesc.

De ce nu vrea Ucraina să filmeze românii bombardamentele de pe Dunăre

Reprezentanții Ucrainei la București cer acum ca astfel de fimări să fie păstrate doar de cel care le face și să nu mai fie răspândite pe rețelele de socializare. În timp ce diplomații din Ucraina acuză că imaginile ajută Rusoa să regleze tirul și să evalueze pagubele, specialiștii români spun altc eva sub protecția anonimatului. 

„UcraInenii consideră că imaginile stârnesc panică printre marinari și nu vor să fie văzute”, au declarat surse din cadrul Poliției de Frontieră din România. Totuși, cum nu poate fi instituit un embargo asupra unor astfel de filmări de către autoritățile române, cererea este greu de pus în practică.

Apelul Ambasadei Ucrainei 

„Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupante rusești au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene.  

În urma loviturilor inamice, șapte persoane au fost rănite, depozite și silozuri de cereale au fost avariate. Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internațional umanitar făcut de agresorul rus, dorința lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflați în nevoie. 

Cu regret astăzi observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene.  

În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune. Agresorul rus monitorizează activ internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile sale. Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de vodeo pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre” este apelul transmis de Ambasada Ucrainei și citat de europalibera.org 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net