Uite cine se află în topul „Capitalele europene ale drogurilor”!

Ultima actualizare:

    Cannabisul este cel mai folosit drog la nivel mondial
Cannabisul este cel mai folosit drog la nivel mondial

În urma unui studiu efectuat pe baza unor probe de ape reziduale din 56 de orașe ale Europei, provenite de la circa 43 de milioane de oameni, dar și compilând statisticile agențiilor anti-drog de pe Bătrânul Continent, cercetătorii au realizat un top al „capitalelor drogurilor”. Uite ce orașe se află în clasamentul morții!

Barcelona, „raiul” cocainei

Barcelona, orașul spaniol faimos pentru vremea sa blândă și pentru arhitectura unică, este ”capitala europeană a cocainei”, spun realizatorii studiului. În fiecare zi, aici, se consumă 965.2 mg de cocaină la 1000 de locuitori. Pe locul doi se află Zurich (Elveția), cu 934.4 mg/1000 locuitori, pe trei, Anvers (Belgia), cu 822.9 mg/1000 locuitori. În clasament, urmează: St. Gallen (Elveția), Geneva (Elveția), Bristol (Marea Britanie), Amsterdam (Olanda), Basel (Elveția), Berna (Elveția) și Dortmund (Germania).

În ceea ce privește consumul de cocaină în Barcelona, 965.2 mg/zi/1000 de locuitori, aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată de când au început să se consemneze recordurile. De asemenea, cantitatea este cu 34% mai mare decât cea înregistrată în Anvers (Belgia), în 2011, când s-a atins primul record.

Cocaina este considerată al doilea drog favorit, la nivel mondial, după cannabis, deși se folosește cu mult înaintea apariției acestuia din urmă.

De pildă, se estimează că circa 750.000 de adulți din Marea Britanie prizează cocaină în fiecare an. De asemenea, cifrele arată că unul din zece britanici a încercat cocaină cel puțin o dată.

De asemenea, în anul 2014, se estima că 1,5 milioane de persoane sunt consumatori curenți în Statele Unite ale Americii.

Acestea sunt date îngrijorătoare, ținând cont de rezltatele unei cercetări efectuate anul trecut, potrivit căreia o singură prizare de cocaină te poate face dependent.

Ian Hamilton, un cercetător de la Universitatea York, a declarat pentru MailOnline, că „această nouă analiză arată cât de populară a devenit cocaina”. El a adăugat că, în prezent, cocaina este „mai ieftină și mai pură ca niciodată”. „Cercetarea mai arată că atât consumul de MDMA, cât și cel de cocaină ating vârfuri în timpul weekend-ului, când sute de mii de tineri merg în cluburi”, a mai precizat Hamilton.

Care sunt „capitalele” consumului de MDMA/Ecstasy?

Pe primul loc în top se află Amsterdam (Olanda), cu 230.3 mg/1000 locuitori/zi, urmează: Eindhoven (Olanda), cu 165.1mg/1000 locuitori/zi, Anvers (Belgia), cu 95.3mg, Zurich (Elveția), cu 81.2 mg, Utrecht (Olanda), cu 59.8 mg, Berlin (Germania), cu 49.8 mg, Barcelona (Spania), cu 48.1 mg, Geneva (Elveția), cu 47.2 mg, Tampere (Finlanda), cu 44.5mg și Paris (Franța), cu 43.4mg.

Topul amfetaminei

Eindhoven (Olanda): 271.7 mg/1000 locuitori/zi

Anvers (Belgia): 268.8 mg/1000 locuitori/zi

Saarbrucken (Germania): 242 mg/zi

Oostende (Belgia): 236.4 mg/zi

Mainz (Germania): 226.9 mg/zi

Boom (Belgia): 191.1 mg/zi

 Dortmund (Germania): 181.7 mg/zi

Rostock (Germania): 150 mg/zi

Berlin (Germania): 130 mg/zi

Amsterdam (Olanda): 123.3 mg/zi

Topul metamfetaminei

Chemnitz (Germania): 240.6 mg/zi

Erfurt (Germania): 211.2 mg/zi

Budweis (Cehia): 200.2 mg/zi

Brno (cehia): 185.7 mg/zi  

Dresden (Germania): 180.2 mg/zi

Bratislava (Slovacia): 149.2 mg/zi

Nuremberg (Germania): 94.8 mg/zi

Oslo (Norvegia): 92.5 mg/zi

Limassol (Cipru): 88 mg/zi

Magdeburg (Germania): 85.2 mg/zi

România nu se află în top

România nu apare, din fericire, în aceste clasamente, însă, potrivit ultimelor date statistice, cannabisul continuă să fie cel mai consumat drog în țara noastră. Acesta este urmat de noile substanţe psihoactive, cocaină şi LSD, ecstasy, ciupercile halucinogene şi heroina, arată raportul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) privind situaţia drogurilor din România. Potrivit acestuia, deşi România se numără printre ţările europene cu cel mai scăzut consum de droguri, fiind pentru majoritatea drogurilor sub media europeană, consumul de droguri a crescut de la ultimul studiu realizat în 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dmitri Peskov FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net