Uite cum au rezolvat alte ţări problema nenorocirilor de la metrou

13 decembrie 2017
article img
Staţia de metrou San Siro, Milano, Italia

Metroul din Londra, Milano, Torino sau Chengdu, China pare o navă spaţială în comparaţie cu cel bucureştean. Şi asta pentru că la marginea peronului au fost montate panouri care îi împiedică pe sinucigaşi să se arunce în faţa trenurilor.

La nivel mondial, peste 10.000 de persoane îşi pierd viaţa anual aruncându-se în faţa metrourilor. Cea mai mare rată de sinucidere s-a înregistrat în anul 1999 când au murit aproape 50.000 de persoane, majoritatea în Asia.

article img
Staţie de metrou din Chengdu, China

În Marea Britanie, în anul 2016, 147 de persoane au murit în timp ce aşteptau trenul în diferite staţii. 50 dintre decesuri au fost înregistrate în Liverpool.

article img
Ikebukuro, Japonia

Pentru a preîntâmpina eventuale accidente, la diferite staţii de metrou au fost montate panouri de protecţie.

article img
Staţia de metrou Westminster, Londra, Marea Britanie

Când trenul ajunge în staţie, uşile montate pe peron se deschid şi permit accesul pasagerilor în vagoane. Atâta timp cât în staţie nu e nici un tren, uşile glisante rămân închise.

[[{"fid":"2739901","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Așa arată stația de metrou La Defense din Paris","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"title":"Așa arată stația de metrou La Defense din Paris","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]