Ultimele minute de viață ale femeii care și-a aruncat copiii de la etaj

A sunat întâmplător la interfon, a intrat în bloc, a urcat pe terasa de la etajul 10 şi s-a aruncat în gol cu cei doi copilaşi de mână. Incidentul şocant de marţi dimineaţa de la Timişoara ridică încă multe semne de întrebare. Ce a determinat-o pe Iulia să facă pasul spre moarte?

Ioana a făcut Facultatea de Psihologie, dar nu profesase niciodată
Ioana a făcut Facultatea de Psihologie, dar nu profesase niciodată

Crima urmată de sinucidere care s-a petrecut marţi dimineaţa la Timişoara a şocat opinia publică. Reporterii „Adevărul” au refăcut drumul spre moarte al Iuliei B., mama în vârstă de 33 ani, absolventă a Facultăţii de Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara, care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii de mână. Femeia, însoţită de băiatul de 3 ani şi de fata de 6 ani, a sunat la interfonul unui bloc de zece etaje de pe bulevardul Dâmboviţa şi a cerut să i se deschidă uşa de la intrare.

Ajunsese în faţa blocului cu maşina luată de la o rudă şi lăsase pe scaunul din dreapta portofelul cu actele şi telefonul mobil. După ce i s-a deschis poarta, a urcat până pe terasa blocului, de unde s-a aruncat în gol, trăgându-i după ea şi pe cei doi copii. Femeia şi băiatul erau deja decedaţi când au ajuns medicii la faţa locului. Cea mică încă trăia, însă cu toate eforturile depuse de medici pentru resuscitare, nu a mai putut fi salvată.Iulia nu a ales întâmplător blocul de pe care avea să se arunce.

Aici copilărise! Blocul se află nu departe de locuinţa mamei sale, de pe strada Văliug din zona Freidorf, dar şi în drum spre casa deţinută de tatăl copiilor, de care Iulia divorţase, dar cu care urma să se recăsătorească.

Tânăra şi-a luat copiii în braţe şi a sărit de la etajul 10
Tânăra şi-a luat copiii în braţe şi a sărit de la etajul 10

«Stăteam pe bancăşi ea a venit cu copiii»  

De la televizor am auzit vestea. Mi-am dat seama că e vorba de Iulia după ce mi-a spus un vecin despre sinucidere. Ieri, stăteam pe banca din faţa blocului şi ea a venit împreună cu copiii. Nu mi s-a părut nimic ciudat. M-a întrebat ce mai fac, cum sunt. Ea nu mai stătea aici în bloc, stătea în altă parte. Chiar nu ştiu unde. Dar venea des cu copiii la mama ei. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. O ştiu de mică, a crescut aici alături de fata mea. Probabil că a căzut într-o mare depresie, e inexplicabil”, a povestit pentru „Adevărul” unul dintre locuitorii blocului în care a copilărit Iulia.

Vecinul îl cunoştea bine şi pe omul care a fost alături de Iulia foarte mulţi ani.

„Ei se ştiau de mici copii. Am fost la nunta lor. Era un băiat foarte respectuos. Am rămas blocat când am auzit că s-au despărţit, dar în viaţă nu poţi să ştii niciodată ce şi cum o să fie. După ce s-au despărţit, pe el nu l-am mai văzut, am auzit că el a plecat în Austria. El stă tot aici, în zona Freidorf, are casă, are o situaţie foarte bună”, a mai declarat bărbatul.  

Tatăl micuților este în stare de șoc

Tatăl copiilor a aflat de tragedie de la polițiști, în timp ce se afla în Austria, la muncă. Bărbatul, de 36 de ani, urma să se întoarcă în țară pentru a se recăsători cu mama micuților. Cei doi divorțaseră în 2020, când femeia a încercat să-și refacă viața alături de alt bărbat, însă după un timp a revenit la fostul soț.

Cei doi au depus actele la Primăria Timișoara în 19 aprilie, iar peste numai câteva săptămâni trebuiau să se întoarcă în fața ofițerului stării civile. El a povestit pentru antena3.ro că Iulia era casnică, terminase psihologia, dar nu a profesat niciodată. Fata stătea de o lună cu mama ei, tatăl ei a murit în urmă cu câțiva ani. Bărbatul este acum în stare de șoc, la fel ca bunica paternă a copiilor, venită și ea din Austria. Bunica este cea care a recunoscut cadavrul fetei la morga spitalului. Fetița de 6 ani a murit în ambulanță, a fost dusă la morgă și ieri la IML.

Alte cazuri cutremurătoare

Tot marţi, doi soţi din localitatea Sculia (aparţinând oraşului Gătaia, din judeţul Timiş) au decis să încheie socotelile cu viaţa. Bărbatul de 59 de ani (preot reformat) şi femeia de 53 de ani (asistentă medicală la un cabinet stomatologic) au fost găsiţi spânzuraţi într-o anexă a casei. Cei doi ar fi lăsat un mesaj în care spuneau că sunt depresivi deoarece nu mai reuşesc să facă faţă greutăţilor vieţii.

La începutul lunii ianuarie, un bărbat de 40 de ani s-a aruncat în gol de la etajul patru al unui bloc din Râmnicu Vâlcea, împreună cu fiul său, pe care îl ţinea în braţe. Miraculos, băieţelul de 7 ani a supravieţuit şi a scăpat doar cu câteva fracturi şi traumatisme pulmonare. Tatăl a murit după ce a fost transportat la spital. 

În urmă cu cinci ani, o femeie din Brăneşti (Ilfov) şi-a luat cele trei fete de mână şi, când s-a apropiat o locomotivă, a împins-o pe una dintre ele pe şine, apoi, cu celelalte două de mână, s-a aruncat sub roţile unui tren care circula pe ruta Bucureşti-Constanţa.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net