Un adolescent de 15 ani s-a sinucis în Penitenciarul Oradea. Era arestat de două săptămâni

Ultima actualizare:

Situație șocantă la Penitenciarul din Oradea. Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost găsit mort în celulă. Tragedia a avut loc duminică, 15 septembrie. Un echipaj SMURD chemat la fața locului a încercat prim manevre de resuscitare să îl readucă la viață pe băiat însă fără răspuns. Conducerea instituției a demarat o anchetă internă pentru a afla cum s-a petrecut tragedia.

Băiatul s-a spânzurat cu cablul telefonului

Cameră de detenție. Foto: Arhivă
Cameră de detenție. Foto: Arhivă

 Un incident deosebit de grav a avut loc duminică, 15 septembrie. Un minor aflat în arest în custodia Penitenciarului Oradea s-a sinucis în camera de detenție, potrivit unui anunț al instituției.

Băiatul a fost găsit fără suflare în celulă, după ce s-a spânzurat cu cablul telefonului aflat în camera de deținere.

S-a dat imediat alarma. Au fost aplicate imediat manevrele de resuscitare, și a fost chemat în ajutor la fața locului și un echipaj SMURD. Au fost continuate manevrele de resuscitare minute în șir, dar pentru că nu au dat rezultat, în jurul orei 17:00, băiatul a fost declarat mort.  

Anchetă la Penitenciarul Oradea

Instituția a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat incidentul. Băiatul era încarcerat pentru furt calificat.

„Vă informăm că în data de 15.09.2024, la ora 15:53, cu ocazia desfășurării activităților administrative din cadrul secției, un deținut minor custodiat de Penitenciarul Oradea din data de 06.09.2024, arestat preventiv pentru infracțiunea de furt calificat, a fost găsit spânzurat cu cablul de la telefonul aflat în dotarea camerei de deținere, de către supraveghetorul secției”, a anunțat, duminică, comisarul de poliție penitenciară Adina Bîrda, purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului Oradea, potrivit ebihoreanul.ro

Conducerea Penitenciarului Oradea a demarat o anchetă internă pentru a afla exact împrejurările în care băiatul și-a pus capăt zilelor.

Instituția a anunțat familia despre decesul tânărului, dar și judecătorul de supraveghere, Administrația Națională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net