Momentul în care zeci de șoferi se aliniază „la start” și pornesc pe cel mai nou drum de mare viteză din România. VIDEO

Ultima actualizare:

Joi a fost deschisă circulaţia pe drumul expres care asigură legătura dintre centura Oradea şi Autostrada Transilvania. Proiectul este realizat cu bani europeni și face parte din via Carpatia. Șoseaua leaga centura Oradea de Autostrada Transilvania în zona Biharia. La deschiderea lui au participat zeci de șoferi, care s-au aliniat la start și au intrat pe noul drum d emare viteză cu claxoanele pornite.

Drumul Expres va face legătura între nordul și sudul Europei

image

Este vorba de 19 kilometri de șosea, un drum de mare viteză, parte din Iniţiativa celor Trei Mări prin care se dorește interconectarea rutieră pe ruta Marea Baltică-Marea Neagră-Marea Egee.

Șoferii care tranzitează județul Bihor vor putea să evite centrul orașului Oradea, ceea ce va însemna mai puțină aglomerație și poluare.

Proiectul are o valoare de peste 545 milioane lei, fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Acest proiect este foarte important pentru județul Bihor și regiunea noastră din două puncte de vedere: în primul rând pentru că leagă județul cu autostrada Transilvania, care este la 15 km nord de Oradea, iar deschiderea acestui tronson va decongestiona circulația în zona metropolitană, va reduce numărul de accidente și va face ca Oradea să fie direct legată de Europa”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, potrivit Oradea.ro, cu câteva zile înainte de inaugurare.

Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei.

Drumul de mare viteză face parte din autostrada care traversează Europa de la nord la sud, de la portul Klaipėda, Lituania de la Marea Baltică, până în orașul Alexandroupolis din Grecia, la Marea Egee.

Are o lungime totală de 19 km, cu profil de drum expres pe 13 km și profil de drum naţional cu 4 benzi pe 6 kilometri. Acesta cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte.

Iată momentul când se dă drumul la circulație, iar șoferii aliniați „la start” demarează cu claxoanele pornite.

România are 1.091 km de autostradă

După inaugurarea drumului expres Oradea -A3, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că România a depășit 1000 de kilometri de autostradă și se pregătește pentru următorii 1000.

„România are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă și de drum expres în circulație.

În prezent, sunt în implementare (proiectare și execuție) contracte pentru construcția a încă 729 km de drum de mare viteză și lansate în licitație contracte pentru alți 203 km”, a scris Sorin Grindeanu pe facebook.

La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad - Oradea) este în procedură de licitație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net